Haberler

"Andımız" İçin Bir Dava Daha-Türk Büro-Sen: En Kısa Zamanda MEB'in Ucube Yönetmeliği Durdurulacak

"Andımızın" kaldırılmasına tepkiler sürüyor.

"Andımızın" kaldırılmasına tepkiler sürüyor. Türk Büro-Sen adına "Andımızın kaldırılmasına dair yönetmelik değişikliğine karşı" Danıştay nezdinde dava açılırken, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "En kısa zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu ucube yönetmeliği durdurulacak ve çocuklarımız gururla Andımız'ı okuyacaktır" dedi.

Türk Büro-Sen'den yapılan açıklamada İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak, "Andımız"ın kaldırılmasına tepki gösterilerek, "Türk kelimesi bir ırkın değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi ne olursa olsun tüm vatandaşların bir araya gelerek oluşturdukları ve herkesi kapsayan ve kucaklayan milletin ortak adıdır" denildi.

İktidar erkini ellerinde bulunduranların, ulusal birlik ruhunu geliştirmek ve yaşatmak ile milli bütünlüğe zarar vereceği açıklama ve uygulamalardan kaçınmak sorumluluğunda olduklarını unutmaması gerektiğinin altını çizilen açıklamada, "Bu doğrultuda Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş tarafından sendikamız adına, Andımızın kaldırılmasına dair yönetmelik değişikliğine karşı Danıştay nezdinde dava açılmıştır" ifadelerine yer verildi.

-"İSTİKLAL MARŞI'NI DA KALDIRIRSALAR HİÇ ŞAŞIRMAYIZ"-

Konuya ilişkin Yokuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Andımız sözde ırkçı söylemler içerdiği için kaldırılmıştır. Asıl ırkçılık Andımız'da geçen Türk'üm sözcüğünden duyulan rahatsızlıkla Andımız'ın kaldırılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprakları üzerinde yaşayan herkes dini, dili, ırkı, mezhebi gözetmeksizin Türk Milleti'dir. Bu Anayasa'da da böyle ifade edilmektedir. Ama maalesef eli kanlı terör örgütü PKK ve terörist başı Öcalan ile müzakere koltuğuna oturan AKP hükümeti, sözde akan kanı durdurma projesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nden, Atatürk'ten ve Türk Milleti'nden intikam almaya çalışmaktadır. Yarın çocuklarımız üşüyor bahanesi ile İstiklal Marşı'nı da kaldırırsalar hiç şaşırmayız. Çünkü asıl hedef Türk Milleti'ne milli kimliğini unutturmaktır. Pek çok gelişmiş ülkede milletin birlik ve bütünlüğünü unutmaması için marşlar okutulur. Kürt kardeşlerimizi ötekileştirmeye çalışan bu uygulama ile milletimiz bölünme ve ayrışma yoluna geri dönülemez bir şekilde adım atmıştır. AKP'nin teröristlere verdiği sözler doğrultusunda, Türk sözcüğünün, milli birlik ve bütünlüğün ifade edildiği her şeyi kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarına hiç şüphemiz yok. Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu ihanet yolunu açan yaklaşımlar karşısında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Konuyla ilgili olarak da Danıştay'a davamızı açtık. En kısa zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu ucube yönetmeliği durdurulacak ve çocuklarımız gururla Andımız'ı okuyacaktır."

-Türk Eğitim-Sen de Demokratikleşme Paketi olarak kamuoyuna açıklanan paket çerçevesinde "Andımız"ın kaldırılmasını Danıştay nezdinde yargıya taşırken, "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. Maddesinin yürütmesinin durdurulmasını" istemişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Fahrettin Yokuş Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title