Haberler

Anayasa Mahkemesi Kararı

Yüksek Mahkemenin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından milletvekilliği ve parti üyeliği sona erdiği gerekçesiyle bulunduğu başvurulardan sonuç alamayarak, "anayasal haklarının ihlal edildiğini" iddia eden kişinin başvurusunu ret gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesinin, Avukat Sabri Ergül'ün, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından milletvekilliğinin sona erdiği gerekçesiyle TBMM ve AK Parti üyeliği sicilinden çıkarılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurularından sonuç alamayarak, "anayasal haklarının ihlal edildiği" iddiasıyla bulunduğu bireysel başvurusunun ret gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gerekçede, bir kişinin Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilmesi için başvuruya konu edilen kamu eylem, işlem ya da ihmali dolayısıyla "güncel bir hakkının ihlal edilmesi", bu ihlalden "kişisel olarak" ve "doğrudan" etkilenmesi ve bunların sonucunda başvurucunun kendisinin mağdur olduğunu ileri sürmesi gerektiği belirtildi.

Ergül'ün iddiasının, başvuru tarihi itibarıyla TBMM ile AK Parti üyeliklerini sürdüren Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte bu üyeliklerinden ayrılmış sayılıp sayılmadığının veya üyeliklerin resen sona erip ermediğinin tespitine ilişkin olduğu belirtilen gerekçede, "Recep Tayyip Erdoğan'ın anılan üyeliklerinden ayrılması veya bu üyeliklerin sona ermiş sayılması hususunun, başvurucuyu güncel veya kişisel olarak doğrudan etkilemesi, dolayısıyla başvurucuya mağdur statüsü kazandırması söz konusu olamayacağından, başvurucunun bu hususta bireysel başvuru yapma hakkı bulunmamaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Gerekçede, Ergül'ün ihlale neden olduğunu ileri sürdüğü hususların mağduru olmadığından, diğer kabul edilebilirlik koşulları incelenmeksizin, "kişi yönünden yetkisizlik" nedeniyle başvurusunun kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verildiği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Sabri Ergül Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title