Haberler

Anadolu'ya Yolculuk Sergileri Gaziantep'te

Çoğunu akademisyenlerin oluşturduğu bir grup sanatçının, doğdukları topraklara vefa borcu olarak düşünülmüş olan "Anadolu'ya Yolculuk Sergileri"nin 7.'si Gaziantep'te açıldı.

Çoğunu akademisyenlerin oluşturduğu bir grup sanatçının, doğdukları topraklara vefa borcu olarak düşünülmüş olan "Anadolu'ya Yolculuk Sergileri"nin 7.'si Gaziantep'te açıldı.

Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 46 sanatçının eserlerinden oluşan resim ve fotoğraf sergisi, Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı. Sergi açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve çok sayıda sanatsever katılırken, serginin; Anadolu'dan yola çıkmış, sanatın merkezi olan şehirlerde yol almış, doğdukları toprakları unutmamış ve çoğunluğunu akademisyenlerin oluşturduğu Türk sanatçılarının, doğdukları topraklarla ve o topraklarda bıraktıkları insanlarla 'buluşma' niteliğinde ve Anadolu insanına vefa borcunu ödemesi amaçlanıyor.

Hiçbir ticari kaygı gütmeyen ve idealist bir yaklaşımla yola çıkılan Anadolu'ya Yolculuk Sergileri'nin Gaziantep durağında; 46 sanatçı 100'den fazla eserle yer alıyor. Anadolu Yolcuları sanatçılarından, Türk resim tarihinde yerini almış İbrahim Balaban, Prof. Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Prof. Ramiz Aydın, Prof. Basri Erdem, Prof. Ahmet Özol, Remzi İren ve fotoğraf sanatçılarından İbrahim Zaman, Mehmet Akgül, Dali Ayyıldız ve Ara Güler'in çalışmaları, 23-30 Ekim 2012 arasında Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerine açık olacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Asım Güzelbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title