Haberler

Anadolu Evet Platformu Üyesi Ay

Anadolu Evet Platformu üyesi Ahmet Ay, "Sistem, siyasal iktidar zayıf olunca vesayet oluşur.

Anadolu Evet Platformu üyesi Ahmet Ay, "Sistem, siyasal iktidar zayıf olunca vesayet oluşur. Sistemin daha güçlü olması, Türkiye'nin 150 yıllık kaybını geri getirecek." dedi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden platform üyeleri, partililerle referandum sürecini değerlendirdi.

Üye Ay konuşmasında, platformun kurulmasının ardından ilk ziyaretlerini AK Parti'ye yaptıklarını belirterek, çok sayıda ülkenin Türkiye'den umut beklediğini söyledi.

Son 150 yılda Türkiye'deki siyasal sistemde çok ciddi tıkanmaların yaşandığını ifade eden Ay, şöyle konuştu:

"Bu tıkanma Osmanlı'nın da sonunu hazırlayan unsurlardan biriydi. En son 15 Temmuz FETÖ darbesiyle karşılaştık. Bunda parlamenter sistemin zayıflığından istifade ettiler. Sistemin daha güçlü olması, Türkiye'nin 150 yıllık kaybını geri getirecek. Bundan sonraki yüzyıllarda daha müreffeh daha kalkınmış ve sadece bölgesinde değil dünya ölçeğinde bir ülke olacağımızı ümit ediyoruz."

Ay, referandumda "Evet" kanadında yer alacaklarını duyurduklarını sözlerine ekledi.

"Halkın kendisiyle yürüteceğiz"

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşlarının desteğinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Akar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Halkın iradesinin tecelli edeceği, sivil ve demokratik bir Türkiye'nin, vesayetten kurtulmuş olan bir Türkiye'nin inşa edileceği bir süreçtir. Bu manada çok ciddi adımlar atıldı. Önümüzdeki referandum süreci halkın iradesine uygun, halkın beklentisi olan bir sistemin Türkiye'de kabul edilmesi sürecidir. Göstergeler bu referandumda halkın büyük çoğunluğunun sistem değişikliğine 'evet' diyeceği yönündedir. Milletin beklentisi olan bir değişikliği tabii ki halkın kendisiyle yürüteceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ahmet Ay AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title