Haberler

Anadolu Ajansı 97 Yaşında

ROMA (AA) – Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı, Anadolu Ajansı'nın (AA) 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

ROMA (AA) – Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı, Anadolu Ajansı'nın (AA) 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Esenli, kutlama mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Türk milletinin milli mücadelesini dünyaya duyurmak maksadıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın 97. kuruluş yıl dönümü önemli bir aşamadır. Son yıllarda yaptığı atılımlarla, dünyanın sayılı haber ajansları arasındaki konumunu kuvvetlendiren Anadolu Ajansı, uluslararası boyuttaki haberciliği ve yaygınlaşan ağıyla imrenilen bir noktaya ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

AA'nın gelişmeleri aktarımındaki rolüne dikkati çeken Büyükelçi Esenli, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, 20 yıldır daimi temsilcisinin bulunduğu İtalya'daki gelişmelerin Türk ve uluslararası kamuoyuna aktarımında önemli rol oynarken, Türkiye ile İtalya ilişkilerine de her zaman yapıcı katkılarda bulunmuştur. Duyarlı habercilik örneğiyle İtalya'da yaşayan Türk vatandaşlarının seslerinin duyurulmasında da önemli görevler üstlenen AA'nın varlığı, bizim için büyük bir değer taşımaktadır. 100. yılını kutlamasına 3 yıl kala belirlediği hedeflere emin adımlarla ilerleyen Anadolu Ajansı, büyüyen Türkiye'yi yurt dışında temsil eden önemli kurumlarımızdan birisidir. Güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla hareket eden Anadolu Ajansı'nın 100. yıl hedeflerine varmasını en içten dileklerimle temenni ediyor, bu vesileyle 97. yıl dönümünü en kalbi duygularla kutluyorum."

Büyükelçi Prof. Paçacı'dan tebrik

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın milli mücadele yıllarında kurulduğunu anımsatarak, ajansın halen aynı misyonunu başarıyla yürüttüğünü söyledi.

Paçacı, "Anadolu Ajansı'nı 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrik ediyorum. AA, Türkiye'yi uluslararası kamuoyuna anlatma, Türkiye'nin güzelliklerini dünyaya duyurma, bununla birlikte bizim burada yaptıklarımızı aktarma hususunda önemli bir misyonu yerine getirmekte. Bu nedenle Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyoruz." dedi.

"15 Temmuz darbe girişimini anlatmada büyük görev üstlendi"

AA'nın son dönemde özellikle sosyal medyada yaptığı atılımlara dikkati çeken Paçacı, "Anadolu Ajansı'nın sosyal medyadaki hesapları, Türkiye'yi anlatma konusunda, bizim de sıklıkla kullandığımız en önemli kaynaklarımızdan bir tanesi. Özellikle, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin anlatımında Anadolu Ajansı, büyük bir görev üstlendi. Bize bu açıdan da büyük katkı sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. İleriki yıllarda da Anadolu Ajansı'nın bu işlevini devam ettirmesi canı gönülden arzumuz. Umuyorum ki Anadolu Ajansı, 100. yılına daha da güçlenerek girecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Salim Esenli Anadolu Ajansı Mehmet Paçacı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title