Haberler

Köy yoluna giren sürücüler, yolun ortasında duran mezarı görünce şaşıp kalıyor

Güncelleme:

Bursa'da Osmanlı'dan kalan bir köyün ana yolunda ilerlemek isteyen sürücüler, aniden karşılarına çıkan mezarı görünce şaşırıp kalıyor. Mezarın yatır olduğunu düşünen köylüler ise, mezarı kaldırmaya çalışan iş makinesinin paletlerinin ve kepçesinin koptuğunu söylüyor.

Gürsu ilçesinin Karahıdır köyünde, yolun ortasında bulunan mezar sürücülerin ilgisini çekiyor. Yıllardır burada bulunan mezar 1977 yılında yapılan yol çalışmalarında dozerle kaldırılmak istendi.

PALETLERİ KOPTU

Bu mezarı buradan kaldırmak isteyen dozerin ilk başta paletleri koptu. Tamir edilen iş makinesinin ikinci defa denemesinde ise kepçesi kırıldı. Yatır olduğu düşünülen kabri yerinden kımıldatmama kararı alan köylüler, yandaki arazi sahibinin yerinden yol vermesiyle yolu mezarın yanından geçirdi.

Ana yolda giderken bir anda karşılarına mezar çıkıyor

İLGİ ÇEKİYOR

Mezar köye ilk defa gelenlerin ilgisini çekiyor. Sürücüler köylülere mezarın neden yolun ortasında olduğunu sorarak bilgi alıyor.

Ana yolda giderken bir anda karşılarına mezar çıkıyor

OSMANLI İLE AYNI ZAMANDA KURULMUŞ

Köylerinin tarihinin Osmanlı'nın kuruluş tarihiyle aynı olduğunu belirten Karahıdır köylüleri, "Burada bulunan yolumuz toprak ve dardı. 1977 yılında köyümüzün yolu asfaltlandı. Bu mezarın bulunduğu alana kadar iş makineleri rahat çalıştı. İş makineleri mezarı kaldırmayı denedi, ama ilk denemede makinenin paleti koptu. Tamir edilen makinenin ikincide ise kepçesi koptu. Biz bu mezarı buradan kaldırmama kararı aldık. Yolu mezarın yanından geçirdik. Mezar yolun ortasında kaldı. Bu yolu ilk defa kullananlar yolun ortasında mezarı görünce şaşırıyorlar. Bize soruyorlar, bizde neden yolun ortasında olduğunu anlatıyoruz" dediler.

Ana yolda giderken bir anda karşılarına mezar çıkıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karahıdır Gürsu Haberler

500

Yorumlar (34)

masal:

anadolu özellikle osmanlı soyu çok sever böyle hile hurda dolap işlerini

15
38
yanıtYanıtla
osmanlı:

Osmanlı kadar adaletli osmanlı kadar şerefli olsaydınız keşke

yanıt16
yanıt11
Kağan:

Osmanlı soyu kayı boyu oğuzdur. Ve osmanlı olmasaydı orta çağın karanlık avrupasından başka birşey olmazdı.

yanıt7
yanıt5
Mehmet:

Burdaki hile hurdayı bize açiklarmisiniz

yanıt2
yanıt2
Vatandaş:

Bitmedi hurafeleriniz yok iş makinesi kırılmış yok jet çakılmış yok meteor düşmüş. . . 21. yüzyılda tartışılan şeylere bak, kime ne faydası var acaba zerre kadar?

12
21
yanıtYanıtla
Kara:

Çakırhamam karşısındaki Timurtaş türbesi içinde aynısını söylüyorlar.

yanıt5
yanıt1
Halil ER:

Kime ne faydası var deyip de bi kaldrmaya uğraş bakalım ne oluyor.

yanıt2
yanıt2
Vatandaş:

HALİL ER ne olacak ki taş mı yağacak başıma? Gereksiz bir ayrıntıdan kurtulmuş olur işte yol.

yanıt3
yanıt3
madenci:

Senin ne kadar inanmama hakkın varsa karşındaki insanında inanma hakkı vardır.İnanan kişileri cahil yerine koymak aptallıktır.Kendini çok akıllı zannetmekle kimse bir yere varamaz.Memleketimizin en büyük sorunuda bu malesef.

26
7
yanıtYanıtla
CAN DEP:

Yok dolap yanmis icindeki bayraga bir sey olmamis...yok bütün orman kül olmus icindeki türbede tek bir yangin izi yok.. simdide bu cikti yahu o dönemin kepceleri dozerleri ne olacak kontrolsuz bir tasa girdilerimi kirilirlardi..Orada muhtemelen bir tas vardir simdi götürün bir dozer altinda girer üstünde cikar.. artik birakiniz böyle sacma sapan batil inanclarin pesinde gitmeyide, ilme bilime hakikatlara riyad ediniz...!

14
18
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title