Haberler

ABD, İngiltere ve Almanya peş peşe aynı sözlerle çağrı yaptı! Afganistan'dan büyük tahliye başlıyor

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İngiltere, Afganistan'da yaşanan gelişmelerin ardından ülke vatandaşlarının Afganistan'ı terk etmeleri çağrısında bulundu. Yetkililer, vize bekleyenlerin kendileriyle acilen iletişime geçmesini istedi.

Afganistan'da Taliban ile hükümet üyeleri arasındaki çatışmalar devam ederken, ülkeden de büyük bir göç dalgası başladı. Ancak çatışmalar nedeniyle riskli olan bölgedeki diğer ülke vatandaşları da çıkışın yolunu arıyor. Amerika, Almanya ve İngiltere, çeşitli nedenlerden dolayı Afganistan'da bulunan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmesi ve bölgeyi tahliye etme çağrısında bulundu.

ABD: AFGANİSTAN'I DERHAL TERK EDİN

ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının mevcut ticari uçuş seçeneklerini kullanarak Afganistan'ı derhal terk etmesini istedikleri bildirildi.

Güvenlik koşulları ve azaltılmış personel sayısı göz önüne alındığında, büyükelçiliğin Afganistan'daki ABD vatandaşlarına yardım etme kabiliyetinin son derece sınırlı olduğu ifade edilen açıklamada, ABD vatandaşlarına Afganistan'a seyahat etmeme uyarısında da bulunuldu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "ABD vatandaşıysanız ve eşiniz veya reşit olmayan bir çocuğunuz için göçmen vizesi bekliyorsanız lütfen hemen bizimle iletişime geçin" ifadeleri yer aldı.

AYNI ÇAĞRI İNGİLTERE'DEN DE GELDİ

İngiltere Büyükelçiliği de İngiliz vatandaşlarından, böyle kriz döneminde yardım beklememelerini ve en kısa zamanda Afganistan'ı terk etmelerini istedi. Açıklamada, güvenlik tehditleri nedeniyle büyükelçilik personelinin de başkent Kabil dışına seyahat etmemesi uyarısı yapıldı.

Öte yandan İngiltere, vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla Afganistan'a 600 asker göndereceğini duyurdu.

ALMANYA DA VATANDAŞLARINI UYARDI

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan uyarıda ise vatandaşlarının en kısa süre için tarifeli uçaklarla ülkelerine dönmesini istedi.

Açıklamada, "Sahadaki Alman vatandaşlarına mümkün olduğu kadar kısa süre içinde ülkeyi tarifeli uçaklarla terk etme fırsatını kullanması çağrısı yapılmaktadır" denildi.

ABD, AFGANİSTAN'A 3 BİN ASKER GÖNDERİYOR

Diğer yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Büyükelçiliğindeki Amerikalı personelin tahliyesi için 3 bin askerin Afganistan'a gönderileceğini ve bu birliklerin sadece tahliye görevini icra edeceklerini belirtti.

Pentagon Sözcüsü Kirby, basın brifinginde, ABD'nin Kabil Büyükelçiliğinde çalışanların büyük bölümünün tahliyesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kirby, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine Dışişleri Bakanlığı ile de koordine halinde söz konusu tahliye planlarının yapıldığını ve amaçlarının elçilik çalışanlarının güvenli şekilde Hamid Karzai Havalimanı'na getirilip oradan da ABD'ye ulaştırılması olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (8)

Selin Akpınar :

Ve biz askerimizi oraya göndermeye çalışıyoruz 28488292 yıllık devlet aklı

23
5
yanıtYanıtla
Samet Yalçın:

Bilin bakalım nereye geliyorlar.

24
3
yanıtYanıtla
Zipirti123 Dababa:

Aşı toplumu covidden korumaz. Sayılar 5binlere düştü herşey serbest oldu. 5bin kişi 50bin kişiye bulaştırması 1 günlük iş. Dışarıda maske takılmayabilir denildi, herkes dışarda maskesiz geziyor. Millet içiçe. Hep dikkat edin test ile vaka sayıları hep 1/10 düzeyinde yayınlanıyor ki bu başlı başına bir yalan. Bu adamların gizli ve açık hastaneleri var. Testlér radyolojiler ile ilaçlar ile para havuzunda yüzüyor bizleri ağır hastalıklara itiyorlar. Öksürsen mr bt röntgen çekilip devlet soyuluyor.

13
2
yanıtYanıtla
Unknown 123:

Cesitli nedenlerden ötürü ülkede bulunuyormuslar!Külahima anlatin

2
1
yanıtYanıtla
Atanur Karakoyun:

Sayın Milli Eğitim Bakanım, afedersiniz, Sayın Sağlık Bakanım, lütfen tavsiye ya da ne ise o kararı aldığınızda, ilgili bakanlığa bildirirseniz, onlar gereğini yaparlar sanırım. Lütfen sınırlara dikkat edelim efendim.

2
0
yanıtYanıtla
ahmey bulut:

Terk edin Derken Türkiye gdin diorlar hearalde Sınırlar acık gelsin ümmet kardesmlrzmaz var zaten burda

2
0
yanıtYanıtla
Sesli Köşe:

Seriattan niye kaçıyor müslümanlar anlamış değilim

1
0
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Bu savaşlari çıkaranlar en korkaklari demekki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title