Haberler

Amasya'daki Madencilerin Hüzünlü Mesaisi

Güncelleme:

Amasya Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde çalışan maden işçileri, Soma'daki maden faciasında kurtarılmayı bekleyen meslektaşları için dua etti.

Amasya Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde çalışan maden işçileri, Soma'daki maden faciasında yer altında kurtarılmayı bekleyen meslektaşları için dua etti.

Merzifon ilçesi sınırlarındaki işletmede iki vardiya yapan ancak 16.00 vardiyasında çalışmama kararı alan maden işçileri, Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada yaşamını yitiren ve kurtarılmayı bekleyen meslektaşları için dua etti, işçi yakınlarının acılarını paylaştı.

Vardiyaları sona eren maden işçilerinden iki çocuk babası Erhan Koç (42),  Soma'da yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını, çalışırken bu üzüntülerinin işlerine yansıdığını söyledi. 

Böyle acıların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunan Koç, "Olayı duyduğumuzda oradaki arkadaşlarımızın yerine kendimizi koyduk, kendi ailemizde olmuş gibi hissettik. Bugün saat 8.00 gibi iş başı yaptık, 15.00'te dışarı çıktık. Normal mesai saatleri içinde çalıştık ama işte öyle çalıştık. Moralimiz bozuk, kalbimiz kırık, üzüntülüyüz" dedi.

Facianın ardından maden ocağında çalıştıkları sırada arkadaşları ile bu durumun kendi başlarına da her an gelebileceğini konuştuklarını ifade eden Koç, "Ben 2001 yılından bu yana bu işletmede çalışıyorum. Ekmek parası için çalışıyoruz. Bizim de Yaradan rızkımızı buradan vermiş, burada çalışıyoruz. Rızkı veren Allah ama biz mücadelesini veriyoruz. Çalıştığımız iş yerinde biz memnunuz ama bu acı olaydan dolayı üzüntülüyüz" ifadelerini kullandı.  

Makine teknikeri Kadir Karaca ise üzüntülerini dile getirerek, vefat edenlerin sayısının artmasıyla üzüntülerinin katlandığını anlattı.

Bugün çalıştıklarını ancak randıman alamadıklarını, akıllarının Soma'daki kardeşlerinde olduğunu belirten Karaca, "İsteksiz bir çalışma oldu. Üzgünüz. Dua ediyoruz arkadaşlarımıza. Bu olay bizim de başımıza gelebilirdi" diye konuştu.       

Soma'dan 3 gün önce geldi

Soma'dan 3 gün önce gelen, iki yıl önce Suluova'da özel bir maden ocağında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmesinde kardeşi Ömer Baykuş'u kaybeden iki çocuk babası Mehmet Baykuş (37) da tüm madencilere başsağlığı diledi.

Acıyı tüm maden çalışanları olarak gönüllerinden hissettiklerini ifade eden Baykuş, "Faciayı yaşayan arkadaşlarımızla aynı acıyı biz de paylaşıyoruz. Ha onlar ha biz fark etmiyor. Bu acımız bir. Ben yeni geldim oradan, orada bir süre çalıştım. Yüreğimiz yandı. Yaşanan faciada biz de olabilirdik. Geleli 3 gün oluyor. Orada tanıdıklarımız, arkadaşlarımız da var. Hiçbirimizin kolu kanadı kalkmıyor" dedi.

Ekmek için yer altına indiklerini belirten Baykuş, "Emniyetlerimiz de alınıyor önlemler de alınıyor ama kazanın nasıl geleceği belli olmuyor. Bugün çalışmak içimizden gelmiyor. Bugün işe gitmeme kararı aldık" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Erhan Koç Merzifon Amasya Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title