Haberler

Altıncı Kez Başkan Seçildi

Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar, 22 yıldır belediye başkanı olarak hizmet verdiği beldede altıncı kez başkan seçildi Çakar: "Demek ki halkımız 22 yıllık hizmet anlayışımızdan memnun, bizi yeniden bu göreve getirdi"

SONER KILINÇ - Uşak'ın Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar, kesintisiz beş dönemdir belediye başkanlığı yaptığı beldede altıncı kez başkan seçildi.

Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada bin 430 seçmenin bulunduğu beldede oyların 661'ini alarak yeniden belediye başkanı seçildiğini söyledi. En yakın rakibine 164 oy fark atan Çakar, 1992 yılında oturduğu başkanlık koltuğunda 22 yıl kesintisiz görev yaptıktan sonra altıncı döneminde 5 yıl daha beldeye hizmet edeceğini ifade etti.

1992 yılında belde olan Selçikler'de beş dönemdir kesintisiz belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydeden Çakar, "1992 yılında 31 yaşındayken Anavatan Partisi'nden beldeye belediye başkanı oldum, 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden,  2004, 2009 ve 2014 seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçildim. Görev süremi tamamlayabilirsem 27 yıl kesintisiz başkanlık yapmış olacağım" diye konuştu.

2 bin 18 nüfuslu beldede gerçekleştirmek istediği projelerle ilgili bilgi veren Çakar, şunları söyledi:

"İlçemizin hiç bir önemli sorunu bulunmuyor. Halkımızın yaşam kalitesini artıracak, daha yaşanılır bir belde oluşturmak istiyoruz. Kapalı spor salonumuz hizmete giriyor. Yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Yeni bir belediye binası yapacağız, ayrıca beldeye çim futbol sahası yapacağız. Sivaslı ilçesi ve çevre beldelerinde evsel atıkların arıtıldığı bir arıtma tesisi var beldemize, buradan çıkan temiz suyu tarımda kullanmak için projemiz var. Halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bizi bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Demek ki halkımız 22 yıllık hizmet anlayışımızdan memnun, bizi yeniden bu göreve getirdi. Ben seçime katılarak demokratik hakkını kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kardeşlerin muhtarlık yarışını ağabey kazandı

Uşak merkeze bağlı Köprübaşı köyünde kardeşlerin muhtarlık yarışını mevcut başkan Ahmet Kaya (51) kazandı. Pazar günü yapılan seçimlerde köyde 37 oy alan ağabey Ahmet Kaya yeniden muhtarlık koltuğuna otururken, 26 oy alan kardeşi Bayram Kaya yarışı kaybetti.

Bayram Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada yarışı kaybettiği için üzgün olmadığını belirterek, "Ben kaybettim, ağabeyim kazandı, köylümüzün kararına saygılıyız, ağabeyime her alanda destek olacağım" dedi.

Bir oyla kazandı

Eşme'nin Gökçukur köyündeki muhtarlık yarışı ise bir oy farkla sonuçlandı. 23 seçmenin oy kullandığını seçimlerde mevcut muhtar Cengiz Yılmaz 12 oy alarak muhtar seçilirken, amcasının oğlu rakibi Neşet Yılmaz ise 11 oy aldı. Köyde bir dönem daha hizmet edecek Cengiz Yılmaz, kendisine destek olan seçmenlere teşekkür ederken, "Amacımız köyümüzün sorunlarının çözümüne katkı sağlamak" diye konuştu.

Dizi oyuncusu muhtar kaybetti

Banaz ilçesi Susuz köyünde yaşayan dizi oyuncusu muhtar Ateş Kantaroğlu ise yerel seçimlerde muhtarlık yarışını kaybetti. Susuz köyündeki 667 seçmenden 189 oy alan Kenan Çitakay köyün yeni muhtarı olurken, 167 oy alan Kantaroğlu ikinci sırada kaldı. Bundan böyle enerjisini oyunculuğa aktaracağını dile getiren Kantaroğlu, "Hem muhtarlık hem oyunculuk zor oluyordu. Artık tamamen oyunculuğa yöneleceğim" dedi. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Cengiz Yılmaz Osman Çakar Selçikler Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title