Haberler

Altın Karagöz' Bulgaristan'ın

'Altın Karagöz' Bulgaristan'ın

BURSA - Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından 57. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında düzenlenen '32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda birinciliği elde eden Bulgaristan ekibi, 'Altın Karagöz' ödülünün sahibi oldu. Dünyanın farklı kültürlerini Bursa'da buluşturan organizasyonda, büyük ödül 'Altın Karagöz' bu yıl Bulgaristan'a gitti. Finalde başarılı sahne performansıyla dereceye giren yarışma ikincisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 'Gümüş Karagöz'ün, yarışma üçüncüsü Makedonya ise 'Bronz Karagöz' ödülünü aldı. Ayrıca bu yıl ilk kez verilen Türksoy Özel Ödülü'nü Kazakistan, mansiyon ödüllerini de Moldova ile Türkmenistan kazandı.

"Görkemli final gecesi"

'32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', görkemli final gecesine sahne oldu. Dünyanın 19 ülkesinden gelen dansçılar, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneye çıkarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Final gecesinde Bolivya, Ukrayna, Kuzey Osetya, Kazakistan, Makedonya, KKTC, Kosta Rika, Karadağ, Portekiz, Hindistan, Malezya, Gürcistan, Moldova, Güney Kore, Brezilya, Türkmenistan, Polonya, Endonezya ve Bulgaristan'dan dansçılar, son 5'er dakikalık gösterilerini yaptı. Gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, kısa gösteri sundu.

"Bol alkış, titiz değerlendirme"

Final programına yoğun ilgi gösteren sanatseverler, konuk ekipleri bol bol alkışladı. Jüri üyeleri ise yarışmacıların sahne performanslarını dikkatle izledi. Organizasyonun genel sanat yönetmenliğini Şinasi Pala, jüri başkanlığını Mustafa Turan yaptı. IOV Genel Sekreteri Moon Hyung Suk, Türksoy Jürisi Arman Nurmakhamatuly, Almanya'dan Dieter Wagner, Güney Kore'den Kang Sun Ok, Bulgaristan'dan Anelia İvanova Ilieva, Makedonya'dan Blagica İlik ve KKTC Halkdansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa'nın da üyeleri arasında yer aldığı jüri, titiz değerlendirmeler sonucunda kazananları belirledi.

"Ödüller Başkan Aktaş'tan"

Bursa'da 7-12 Temmuz tarihleri arasında coşkulu ve renkli anlara imzasını atan 32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın finalinde birinci olan Bulgaristan ile ikinci olan KKTC ekipleri, ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın elinden aldı. Yarışmada, yöresel kültürleri yansıtan sahne performansları ile üçüncü Makedonya, Türksoy Özel Ödülü'nün sahibi Kazakistan, mansiyon ödülünün sahibi de Moldova ile Türkmenistan oldu. Bu ülke temsilcilerine ödülleri, BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, organizasyonun Bursa'da barış, kardeşlik ve dostluk rüzgarları estirdiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm ekiplere teşekkür etti. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Erdönmez de konuk ülke ekiplerine katılım belgelerini takdim etti. 32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, renkli görüntülerle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bulgaristan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title