Haberler

Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Oğuz: Oy Hakkının Verilmesinde Her Vatandaşın Payı Var

Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, düzenlen bir toplantıda Avrupalı Türklerin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, düzenlen bir toplantıda Avrupalı Türklerin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Türk Federasyon'un genel sekreteri Fatih Oğuz, Dinslaken şehrinde bulunan Türk İslam Kültür Ocağı'nda düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan Türk İslam Kültür Ocağı başkanı Engin Yaşar, daha sonra sözü Fatih Oğuz'a bıraktı. OY HAKKININ VERİLMESİNDE HER VATANDAŞIN PAYI VAR

Konuşmasının ilk bölümünde Avrupa'da cuma günü başlayan oy kullanma işlemine deyinen Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, Avrupa'da yaşayan Türk toplumuna verilen seçme hakkı çok kolay elde edilmedi, bu hakkın alınmasında her Türk vatandaşın katkısı ve emeği vardır. Bu hak oldukça önemlidir ve bu hakkı gelecek nesillere kadar ulaştırmayı istiyorsak, mutlaka oyumuzu kullanmalıyız. Bir takım eksiklerde varsa, bu eksikleri de ancak sandığa gitmekle giderebiliriz. Bizlere verilen demokratik oy hakkımızı değerlendirmeliyiz diye vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz şeklinde konuştu.

DİL TESTİ İKTİDARIN AYIBIDIR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dortmund mitinginde, Avrupalı Türkler için açıkladığı vaatleri hatırlatan Fatih Oğuz, Vaatleri muhalefet partileri yapar, iktidarlar ise var olan eksikleri gidermekle hükümlüdür sözleriyle iktidarı eleştirdi ve şöyle devam etti Mevcut iktidar döneminde Almanya'da Türk vatandaşlarına dayatılan bir dil testi saçmalığı var, bunun Almanya'da uygulanması yetmiyormuş gibi, birde bunun öncesinde Türkiye'de bizim ülkemizde, Almanlar istiyor diye dil testi yapılıyor. Bunu vatandaşlarımıza uygulan bir saygısızlık olarak görüyoruz.

Bazı cami derneklerinde siyasi içerikli toplantılar yapılıyor diyen Fatih Oğuz, Camilerin temelinde her Türk vatandaşın emeği ve alın teri vardır, camilerimizi siyasetten uzak tutmalıyız. Elbette cami derneklerinde, memleket meseleleri konuşulur ancak, cami derneklerimizin her hangi bir partinin propaganda alanına dönüştürülmesine gönlümüz asla razı değil. Diyanete bağlı olan bazı cami derneklerinin, bir siyasi partinin seçim alanı gibi yönetildiği ve zaman içinde yine bir takım siyasi toplantılara da insan yönlendirdiğine dair şikayetler bize ulaşıyor. Bunları doğru bulmayız şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Fatih Oğuz, Dinslaken şehrinden selefiler'e katılan ve daha sonra İŞİD saflarına katılan 6 Türk gençle ilgili bir soruya, Gençlerimize maalesef yeterince sahip çıkılmıyor. Bunda sadece onların aileleri değil, cami dernekleri, din görevlileri, eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimizin eksiklikleri var. Bir an önce yok olup giden gençlere hep birlikte sahip çıkmalıyız, başkada şansımız yok cevabını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Oğuz Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title