Haberler

Almanya, gönderdiği uçakla Afganistan'dan yalnızca 7 kişiyi tahliye etti

Güncelleme:

Almanya, büyük insanlık trajedisinin yaşandığı Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderdiği 135 kişi kapasiteli A400 tipi askeri kargo uçağında sadece 7 kişiyi tahliye etti. Sosyal medyada büyük ses getiren konuyla ilgili Alman hükümetine ağır eleştiriler yöneltildi.

ABD güçlerinin çekilmesinin ardından Taliban'ın yönetime al koyduğu Afganistan'da büyük bir kaos yaşanıyor. Taliban yönetiminden kaçmak isteyen binlerce kişi, başkent Kabil'de bulunan havalimanına akın etti. ABD'nin gönderdiği tahliye uçağına binmek isteyen binlerce kişi izdihama neden olurken Alman hükümeti büyük bir skandala imza attı.

"SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM"

Almanya'nın Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderdiği A400 tipi askeri kargo uçağına sadece 7 kişi binebildi. Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran konuyla ilgili Almanya'nın tanınmış sanatçılarından Igor Levit de tepki gösterdi. Yaşanan insanlık trajedisi karşısında Alman hükümetinin tavrını "Utanç verici" olarak nitelendiren Levit, "Bu felaket karşısında, uçağı insanlarla doldurmamak, kıyaslanamaz bir şekilde insanlık dışı. Bu utanç verici. Savaşın ne olduğunu anlamayan sorumlular. Söyleyecek söz bulamıyorum. Yedi kişi sadece yedi. Çünkü diğerleri listede değildi" ifadelerini kullandı.

Almanya, gönderdiği uçakla Afganistan'dan yalnızca 7 kişiyi tahliye etti

"SADECE 7 KİŞİYİ Mİ KURTARDINIZ?"

Gazeteci Hasnain Kazim da "Merhaba Federal Ordu, inme şansınız olan Kabil'den yedi, sadece yedi kişiyi mi kurtardınız? Listenizde sadece bu insanlar olduğu için mi? Ciddi misiniz?" sorularını sorarak tahliye operasyonunu eleştirdi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yanında Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kabil'den sadece 7 kişi tahliye edilebildiği ifade edilerek buna gerekçe olarak havalimanına gelen yolların tehlikeli olması ve tahliye edilecek kişilerin havalimanına ulaşamaması gösterildi. Açıklamada, tahliyelerin devam etmesi için yoğun çaba harcanmaya devam edileceği vurgulandı.

Almanya, gönderdiği uçakla Afganistan'dan yalnızca 7 kişiyi tahliye etti

150 KİŞİLİK UÇAĞA 640 KİŞİ BİNDİ

Taliban'ın yönetime el koymasından sonra ülkeden gelen görüntüler kan dondurdu. Havalanan uçağın gövdesine tutunarak kaçmak isteyen 3 kişi metrelerce yükseklikten yere çakılırken, 150 kişilik kapasiteye sahip ABD uçağı tam 640 kişi aldı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (18)

Richard Thatcher:

diyecek bir soz bulamiyorum. Almanya'ya karsi en sert dilde cevap verilmelidir. Insanlar orada yardimlarimizi bekliyorlar. Turkiye olarak butun ucuslari durdurup oradaki kardeslerimizin butun ihtiyaclarini Talibanla koordineli olarak karsilamaliyiz. Islam Dunyasini ayakta tutan biziz. Turkiye buyuklugunu gostermis ve gosterecektir.

25
172
yanıtYanıtla
Beytullah NCS:

bizde para kalmadı yalnız onu ne yapacağız ?

yanıt43
yanıt4
Ufuk Özayyıldız:

almanyaya karşı, en sert cevabı kim verecek yada verebilecek,adamlar vatandaşlarına, yada yaşam hakkı verdiği,sığınmacılara insan gibi yaşama hakkı sunuyo, bizim gibi yol geçen hanı, gel geç dil büyük köklü ülke olmayı her devirde böyle sağlıyo! eve lazım olan camiye haramdır. biz ilk önce bi kendi içimizde derdi olan ( iş yapamayan esnafın,evlenemeyen gençlerin,doblo alamayan eniştelerin) saymakla bitmez bunları refaha erdirelim, bu kadar neidüğü belirsiz insanı alırsak allah vatanımızı korusu

yanıt25
yanıt6
divane divane:

Herkese açik diye diye suriyeden tutun bir cok farkli irktan siginmaci -mültecileri doldurdu . Sonuc ne oldu kendi ülkemizde yabanci olduk . Onlar doktorlarda ve ilaclarda taamen bedava yararlanirken bizler devlet hastanesinden sonra eczaneye gidince ilacin parasi ödeyecegimiz zaman bir bakiyoruz ki 20 30 tl yerine 110 tl diyor . Neden diye soruyorsun aldigin cevap muayene parasida kesiliyor. Almanya daha nasil demesin türkiyeye gitsinler diye... onlarda öncelik her zaman kendi vatandaslarid

yanıt13
yanıt6
Çınar Saraç:

Almanya kendi vatandaşını aldı döndü isterse bir kişi alır döner , 100 Alman vardı da 7 sini aldı hey allahım , Almanya doğru olanını yapıyor bizim gibi ülkemize sığınmacı mülteci almıyor

149
29
yanıtYanıtla
by nokta:

Türkiye 324 türk vatandaşını tahliye etti. nasıl tahliye etti tahliyeden bir gün önce büyük elçilik türk vatandaşlarına ulaştı güvenli alanlara nakletti. ve tahliye günü havaalanına ulaştırdı. Almanya ise tahli yeri ve tahliye saati verip alman vatandaşlarını bekledi gelen 7 kişiyi tahliye etti. kendi ülkesinin gücünü beğenmeyen algıbazlar Almanyanın tahliyesini doğru bulmaları ile abd nin emrinde çalışıp tahliye olan afganlardan zihniyet farkı yoktur.

yanıt9
yanıt5
divane divane:

Almanya kendi vatandaslarina sahip çikti aldi göturdu. Almanya her konuda öyledir. Öncelik hep kendi vatandaslari.. ama bizim türkiyemizde öyle degil , orda öncelik her zaman sıgınmacilar , mülteciler.. kendi vatandaslari her zaman son planda kaliyor.

yanıt32
yanıt15
Kobra Murat :

Almanya dongru olani yapmis. Vatandasini almis donmus.

148
20
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

Skandala mı imza attı... Yooo Bence yapılması gerekeni yapmış. Kafası çalışan 7 kişiyi almış ülkesine... Bizim gibi ne kadar maraba varsa toplamamış... Almanya'yı can-ı gönülden kutluyorum.

66
17
yanıtYanıtla
Tacettin Bayindir:

ajanlarını ve işbirlikçilerini alıp götürdüler, diğerlerini ne yapsın

36
5
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title