Haberler

Almanya'daki Gurbetçiler Kurbanlarını Sığınmacılarla Paylaşacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır'ın konuşması- Köln Yabancılar Meclisi Üyesi Ali Esen'in konuşması Avrupa'daki sığınmacı kriziAlmanya'nın Köln ve çevresinde yaşayan Türkler, kurbanlarını sığınmacılarla paylaşacak Almanya'da Türk nüfusunun yoğun olduğu Köln ve çevresinde bu yıl kesilecek kurbanları çeşitli ülkelerden Almanya'ya gelen sığınmacılarla paylaşılacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır'ın konuşması- Köln Yabancılar Meclisi Üyesi Ali Esen'in konuşması Avrupa'daki sığınmacı krizi Almanya'nın Köln ve çevresinde yaşayan Türkler, kurbanlarını sığınmacılarla paylaşacak Almanya'da Türk nüfusunun yoğun olduğu Köln ve çevresinde bu yıl kesilecek kurbanları çeşitli ülkelerden Almanya'ya gelen sığınmacılarla paylaşılacağı bildirildi. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), yardıma muhtaç sığınmacı ve mülteciler için Kurban Bayramı vesilesiyle harekete geçti."DİTİB Ensar ile Muhacirun'u buluşturuyor" kampanyası ile DİTİB, Kurban Bayramı'nın ruhuna uygun ramazandaki iftar sofralarına benzer şekilde insanları camilere davet ederek kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtımını sağlayacak.Geleneksel olarak 3 Ekim'de Almanya'daki Müslüman kuruluşlarca düzenlenen Açık Cami Günü'nde DİTİB'de yapılan faaliyetlerin bir kısmının da mültecilerle ilgili olacağı kaydedildi.IGMG ise bu yıl Köln bölgesinde kesilecek kurbanların büyük bir kısmının sığınmacı ve mültecilere dağıtmak için Köln Belediyesine müracaat etti.Teklifi olumlu karşılayan Belediye bu konuda sığınmacılar sorumlusu Martin Dommer'i görevlendirdi.IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır, bu yıl 100 ülkede 433 gözlemciyle beraber 150 bin kurban kesmeyi hedeflediklerini belirterek, "Allah izin verirse Köln bölgesi olarak bu kurbanları kesip, vakumlayıp mültecilere ileteceğiz. Müslüman olarak bu bizim dini vecibemiz. Sığınmacılara yardım etmemiz lazım zaten. Cenab-ı Allah bunu bize emrediyor. Ayrıca etin yanında çocuklar için hediye paketi hazırlayacağız. Kur'an-ı Kerim, seccade, bayanlar için tesettür, eşarp, tespih, çorap gibi ilk ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.Köln Yabancılar Meclisi Üyesi Ali Esen de Müslümanların mülteciler konusundaki hassasiyetini bilindiğini belirterek, belediyenin söz konusu yardım yapma isteğini olumlu karşılanmasından memnun olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Esen Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title