Haberler

Tarlasından 1 milyar yıllık kaya çıkan çiftçi neye uğradığını şaşırdı

Güncelleme:

Almanya'da bir çiftçinin tarlasında bulunan dev kayanın 140 ton ağırlığında olduğu tespit edildi. Yetkililer, 1 milyar yaşında olduğu ortaya çıkan kayaya isim verileceğini belirtti.

Almanya'nın Aşağı Saksonya bölgesinde bulunan Hüven beldesinde çiftçilik yapan Franz Dörtelmann'ın dedesi tarafından tarlaya ekin ektiği sırada dev bir kaya keşfedildi. Namı dilden dile yayılan dev kayalıkla ilgili jeologlar inceleme için bölgeye geldi.

140 TON AĞIRLIĞINDA

5,80 metre uzunluğunda, 2,90 metre yüksekliğinde ve 4,50 metre genişliğinde olan dev kaya ile ilgili jeologlar, kayadan örnek alarak incelemek üzere laboratuvara gönderdi. Çıkan sonuç jeogologları da şaşkına çevirdi. Kayanın yaşının yaklaşık 1 milyar olduğu ve yaklaşık 140 ton ağırlığında olduğu tahmin ediliyor.

Tarlasından 1 milyar yıllık kaya çıkan çiftçi neye uğradığını şaşırdı

1 MİLYAR YAŞINDAKİ KAYAYA İSİM VERECEKLER

Kayanın, 14 gün içinde yetkililer tarafından kaldırılarak Hüven köyüne anıt olarak konulacağı belirtildi. Belediye Başkanı Yardımcısı Alfons Kohne "Son dört hafta içinde, taşı görmeye yaklaşık 10 bin ziyaretçi geldi. Onu köye kurmak istiyoruz" dedi. Gelecek yıl dev granit kayaya isim verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Aşağı Saksonya Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (79)

e ne var:

bizim mahallede 5 milyar yıllık kaya var. tüm kayalar vb. dünyanın yaradılışında var oluşmadı mı evet. eee o zaman hepsi zaten milyar yıllık.

12
6
yanıtYanıtla
bug:

cahil cühela

yanıt1
yanıt4
öyle değil birader:

taşların oluşumu magmanın soğuyup taşlaşması şeklinde olduğunu düşünürsek erken taşlaşan magma daha eski yaşlı kayalar oluşturmuştur. yanardağdan dün çıkıp bugün donanlar ise daha yeni olur. anlaşılmıştır diye umuyorum. bazı yorumlara bakınca bunları yazanlar anlamayabilir diye düşünmüyor değilim ama cevap verdiğim yorumcu düzeyinde olanlar anlasa yeter. . .

yanıt1
yanıt0
G.yılmaz:

Taş yerinde ağırdır??

15
1
yanıtYanıtla
murtaza:

ne garıp ısımler var, aşağı saksonya yukarı baksonya

9
3
yanıtYanıtla
HARDY:

Bayıldım gülmekten

yanıt0
yanıt0
Reklam budur..:

Çiftçiye helal. Kocaman kayadan beleşe kurtulacak.

11
1
yanıtYanıtla
?:

milyonlarca yıl geçince zirkon taşı kristaline dönüşür eeee bu 1 milyar yaşındaysa niye dönüşmemiş?

11
0
yanıtYanıtla
san:

lan bende tas dusuruyorum diyorumki dasdusebilu ayicikabilu

3
8
yanıtYanıtla
vatandaş:

bizim köyde çok gel verelim merker abla

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title