Haberler

    Alman Şirketleri 12 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

    SÜDDEUTSCHE gazetesi Air Berlin'in ekonomik açıdan zor günler geçirdiğini, krizden kurtulmak amacıyla tur operatörü TUI ve Lufthansa ile görüşmeler yaptığını yazmıştı.

    SÜDDEUTSCHE gazetesi Air Berlin'in ekonomik açıdan zor günler geçirdiğini, krizden kurtulmak amacıyla tur operatörü TUI ve Lufthansa ile görüşmeler yaptığını yazmıştı. Habere göre Air Berlin, 40 kadar uçağını Lufthansa'nın yan kuruluşu Eurowings'e kiralayacak. Süddeutsche Zeitung, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Air Berlin'in uçak sayısını yarıya indirerek 70 dolayında uçakla seferlerini sürdüreceğini yazmıştı. Şu anda 8 bin 600 çalışanı bulunan şirketin, küçülme nedeniyle pilot ve yer personeli de dahil 1000 kişiyi işten çıkaracağı öne sürüldü.

    EN BÜYÜK İKİNCİ BANKA

    Ekonomi gazetesi Handelsblatt da, Almanya'nın en büyük ikinci bankası Commerzbank'ın yeniden yapılanma ve tasarruf önlemleri kapsamında 9 bin çalışanıyla yollarını ayırabileceğini öne sürdü. Gazeteye göre bugüne kadar 5 bin çalışanın işten çıkartılabileceği konuşulan Commerzbank'ta, 50 bin çalışanın 9 bini işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Commerzbank Yönetim Kurulu Başkanı Martin Zielke'nin cuma günü açıklaması beklenen tasarruf önlemlerinin 2020 yılına kadar süreceği belirtiliyor. 1 milyar euroya mal olması beklenen yeniden yapılanmanın yaklaşık her beş çalışandan birini işinden edebileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca şirket bu yıl için hisse senedi kar payı ödemesi de yapmayacak.

    RAKAMDA İNDİRİM YAPTI

    Teknoloji devi Siemens'in de benzeri bir yol izleyeceği iddia edildi. Alman gazetelerine göre Siemens'in işçi temsilcileriyle 2020 yılına kadar Almanya'da bin 700 kişinin işten çıkarılması konusunda anlaştığı kaydedildi. Şirket, mart ayında yaptığı açıklamada, petrol ve gaz, metaller ve madencilik sektörlerindeki yoğun rekabet nedeniyle bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu belirtmiş ve bu kapsamda Proses Endüstrileri ve Sürücüler Bölümü'nde 2 bini Almanya'da olmak üzere toplamda 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirmişti. Siemens, böylece daha önce Almanya için belirlediği 2 bin eleman kesintisini bin 700'e indirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Commerzbank Air Berlin Siemens Almanya Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title