Haberler

Alman Dışişleri Bakanı: Türkiye Bize Ülkeye Giriş Yasağı Koydu

Güncelleme:

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik ziyareti konusunda izin istemek için Türkiye'ye gelmek isteyen Alman vekillere, ülkeye giriş yasağı konulduğunu iddia etti.

Referandum öncesinde Bakanlara Türk vatandaşlarıyla buluşma izni vermeyen Almanya'nın Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman vekillerin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'ye yapacakları ziyareti bir gün kala iptal etmeleri konusunda Türkiye'yi eleştirdi.

"ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI GETİRDİLER"

Resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'de bulunan Gabriel, Çin Dışişleri Bakanı ile yaptığı ortak basın toplantısında Alman vekillerin iptal edilen Türkiye ziyaretine değindi. Gabriel, Türkiye'nin Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve diğer üç vekile "giriş yasağı" uyguladığını söyledi.

NATO İLE TEHDİT ETMEYE KALKTI

Türkiye'nin tutumunun Federal Parlamento Başkan Yardımcısı ve bir grup milletvekiline Alman askerlerinin ziyareti söz konusu olmadığı halde, giriş yasağı uygulanması anlamına geldiğini kaydeden Gabriel, "Ben bunun NATO zirvesi kapsamında yarın (Perşembe) bir rol oynayacağından eminim" ifadelerini kullandı.

Alman basınının aktardığına göre, Türkiye'nin tutumunu "ağır bir eylem" olarak nitelendiren Alman Dışişleri Bakanı, bunun bundan sonra yapılacak görüşmeleri kolaylaştıran bir durum olmadığını da söyledi.

TÜRKİYE'NİN TUTUMUNU BAHANE EDEREK İPTAL ETTİLER

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Yeşiller partisi Milletvekili Claudia Roth, bugün (Çarşamba) yaptığı basın toplantısında Türkiye ziyaretinin iptal edilmesine gerekçe olarak Türk tarafının tutumunu göstermişti. Türk tarafından kendilerine Alman parlamenterlerle siyasi görüşmeler yapılmasının şu aşamada uygun bulunmadığı yönünde bilgi geldiğini kaydeden Roth, bunun "resmi görüşme yapamamak" anlamına geldiğini ve "siyasi diyaloğun reddedilmesiyle" eşdeğer olduğunu söylemişti.

ERDOĞAN İLE MERKEL'İN BU KONUYU KONUŞMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

Alman basınına göre, yarın NATO zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in fırsat bulup ikili görüşme yapması durumunda İncirlik konusu, Alman parlamenterlerin ziyareti, tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in durumu ele alınması muhtemel konuların başında yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çin Halk Cumhuriyeti Claudia Roth Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title