Haberler

Alkışlar 'Filenin Sultanları'na

Güncelleme:

2011 Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Finali'nde Millilerimiz turnuvayı 2. sırada tmamladı.

2011 Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Finali'nde Burhan Felek Spor Salonu'nda Sırbistan ile karşılaşan Milli Takımımımız sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvayı 2. sırada tmamladı.

İstanbul'da düzenlenen 2011 Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi 4'lü finalinde, yarı finalde Bulgaristan'ı 3-0 eleyen Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'ni 3-0 mağlup eden Sırbistan karşı karşıya geldi.

Mücadeleye iyi başlamasına rağmen Sırbistan takımının etkili hücumlarına karşı koyamayan ay yıldızlı ekibimiz ilk seti kaybetti. Bu sette özellikle Neriman ile bulduğumuz sayılarla rakibimize direnksekte defansta aynı başarıyı sağlayamadık.

İkinci sette arka alanda yaptığı defansla biraz daha toparlanan milli takımımız ilk teknik molaya 8-6 önde girmeyi başardı. Bir ara yapılan basit hatalar sonrası Sırbistan takımı öne geçse de Eda Erdem'in blokları ve Neslihan Darnel'in başarılı hücumları ile ikinci teknik molayı 16-15 avantajla tamamladık. Ancak voleybolcularımız setin başındaki istekli oyununu sürdüremeyince ve servis karşılamada sorunlar yaşayınca bu seti de 25-21 kaybettik.

BASİT HATALARIN KURBANI OLDUK!

Son sete moral bozukluğu ile başlayan sporcularımız basit hataların önüne geçemeyince ilk teknik molaya Sırplar önde girdi. Milli takımımız moladan sonra yükseltip farkı kapatırken Sırp antrenörün bir pozisyon sonrası hakeme itirazları sürünce sarı kartla cezalandırıldı. Ancak defansta yaptığımız basit hatalara bir türlü çözüm bulamayınca ikinci teknik molaya girilirken Sırpların 16-15 üstünlüğü ile girildi.

Setin sonlarına doğru bloklarda toparlanan milli takımımız başa baş mücadele sergilerken skoru 22-22'lik eşitliğe getirmeyi başardı. Ancak Sırbistanlı voleybolcuların son sayılarda başarılı oyunu sonrası karşılaşma 25-22 sona erdi ve setler 3-0'lık Sırbistan'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonucun ardından Milli Takımımız 2011 Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Finali'nde kürsüye ikinci olarak çıkarken Sırbistan şampiyon olmayı başardı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

İstanbul'da düzenlenen 2011 Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi 4'lü Finali'ne ev sahibi olarak katılan Milli Takımımız çok sayıda taraftar takip etti. Finalde Sırbistan ile karşılaşan ay yıldızlılarımıza maç boyunca Türk taraftarların büyük desteği vardı. Salona Türk bayrakları ile gelen seyirciler, tezahuratları ile voleybolcularımıza moral verdi.

TÜRKİYE, 2012 GRAND PRİX FİNALİNDE YER ALACAK

Öte yandan Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda final oynayan A Milli Bayan Voleybol Takımımız, 2012 yılında yapılacak Grand Prix Finali'nde de yer alma hakkı kazandı.

Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyon olan ekibin katılma hakkı elde ettiği Grand Prix Finali için bu yıldan itibaren Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde final oynayan her iki ekibe de katılım hakkı verildiği belirtildi.

TURNUVanIN "EN"LERİ

Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Final karşılaşmaları sonrası çeşitli alanlarda en iyi oyucular belirlenirken en değerli oyuncu (MVP) olarak Sırp sporcu Jovana Brakocevic seçildi.

Turnuvanın diğer en iyi oyuncuları ise şöyle oldu:

En İyi Smaçör: Jovana Brakocevic (Sırbistan)

En İyi Servis Atan: Eda Erdem (Türkiye)

En İyi Manşet Alan: Sarka Barborkova (Çek Cumhuriyeti)

En İyi Libero: Gizem Güresen (Türkiye)

En İyi Pasör: Maja Ognjenovic (Sırbistan)

En Skorer: Helena Havelkova (Çek Cumhuriyeti)

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Susana Maria Rodruguez Jativa (İspanya), Epaminondas Gerothodoros (Yunanistan)

Sırbistan: Molnar, Krsmanovic, Ognjenovic, Malagurski, Rasic, Brakocevic (Popovic, Cebic)

Türkiye: Özge Çemberci Kırdar, Neriman Özsoy, Bahar Toksoy, Neslihan Darnel, Güldeniz Önal, Eda Erdem (Gizem Güresen, Polen Uslupehlivan, Asuman Karakoyun, Gözde Sonsırma)

Setler: 25-17, 25-21, 25-23 Süre: 81 Dakika (23, 30, 28)

%%EMBEDVIDEO_386%%

Kaynak: Sporx.com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title