Haberler

Ali Yayla Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Kefil olduğu borç nedeniyle kapısına gelen icra memurlarından saklanmak için çıktığı 7. kattaki evinin balkonundan düşerek ölen terzi Ali Yayla, gözyaşları arasında toprağa verildi

Uşak'ta kefil olduğu borç nedeniyle kapısına gelen icra memurlarından saklanmak için çıktığı 7. kattaki evinin balkonundan düşerek ölen terzi Ali Yayla (35), gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede sinir krizi geçiren Yayla'nın eşi Sibel Uzar, 'İcraya gelen memurlar bu 3 çocuğun babasını öldürdü. Hesabını çocuklara versinlerö diye feryad etti.

Terzi Ali Yayla'nın cenazesi Uşak Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Zümrüt Camii'ne getirildi. Cenazeye Ak Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, İlçe Başkanı Mehmet Nacar, Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Dr. İsmail Güneş, ikinci sıra adayı Mehmet Altay, Terziler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çavuşoğlu, terzi esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Yayla'nın naaşı öğlende kılınan cenaze namazının ardından Karaağaç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Evin önünde bekleyen Yayla'nın yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, 2 yıl önce hacizden kurtulmak için boşandığı, 3 çocuğunun annesi Sibel Uzar ise sinir krizi geçirdi. Uzar'ın çocuklarını kollarından tutup, 'Eve icraya gelen memurlar bu çocukların babasını öldürdü. Hesabını çocuklara versinlerö diye feryad etmesi yürekleri burktu.

Ali Yayla'nın cenazesi daha sonra evinin önünden alınarak Merkez'e bağlı Ciğerdede Köyü'ne götürülerek defnedildi.

VİCDANSIZ ARKADAŞ BUHAR OLDU

Yayla'yı ölüme götüren borçta kefil olduğu arkadaşı G. T. 'nin ise cenazeye katılmaması dikkati çekti. Yayla gibi terzi olan G. T. 'nin iki yıl önce krediyi çeker çekmez tek bir taksiti dahi ödemeden Uşak'ı terk ettiği, şu an İzmir'de yaşadığı öne sürüldü.

Bu arada, Ali Yayla'nın ölümüne neden olan olaya Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el koyduğu, icraya gelen heyette yer alan herkesin tek tek ifadelerine başvurulacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU

Evli ve üç çocuk babası terzi Ali Yayla, arkadaşı G. T. 'nin bir bankadan çekeceği 50 bin TL'lik kredi için 2 yıl önce kefil oldu. Tıraş'ın ilk aydan itibaren kredi taksitlerini ödememesi ve borcun faizleriyle birlikte 70 bin TL'ye ulaşması üzerine banka Yayla hakkında icra takibi başlattı.

Yayla, olayı eşine anlatıp hacizden kurtulmak için boşanmaları gerektiğini anlattı. Anlaşmalı olarak tek celsede boşanan çift, evlerinde birlikte yaşamaya devam ederken dün sabah 07. 30'da kapıya icra memurları geldi. Paniğe kapılan Yayla, yatak odası balkonuna saklanmaya çalıştı. İcra memurları ve avukatın kendisini aramak için yatak odasına gelmekte olduğunu duyunca, deri kemerini beline ve balkon demirlerine bağlayıp 7'nci kattan kendini sarkıttı. Ancak, ağırlığı taşıyamayan kemer koptu, talihsiz terzi zemine çakılarak yaşamını yitirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title