Haberler

Alex: 30-35 Milyonluk Taraftar Bizi Destekliyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı Yıldızı Alex de Souza, Fbtv'ye Açıklamalarda Bulundu.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, FBTV'ye açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli oyuncu Beşiktaş maçı ile ilgili: "Hafta sonu oynayacağımız karşılaşma büyük bir maç. Beşiktaş'ın Galatasaray'ın Sivasspor'un ve bizim sürdürdüğümüz liderlik yarışında bu karşılaşma önemli büyük önem taşıyor. Bobo ve Deivid'in oynayamayacak olması üzücü bir durum. Büyük oyuncuların büyük maçlarda oynaması gerekir. Ancak büyük takımlar kadrolarında birçok büyük oyuncu barındırırlar ve biri oynamadığı zaman yerine gelen oyuncu da görevini en iyi şekilde yapacaktır."dedi.  

Bu karşılaşmanın liderlik yarışında büyük önem taşıdığını söyleyen Alex, "Sezon başından beri liderlik için mücadelemiz sürüyor. Lider olarak kalmak her zaman daha zordur. Bu maçı kazanırsak Beşiktaş ile aramızdaki puan farkını beşe çıkartacağız. Eğer kazanamazsak dengeler yeniden değişecek. Beşiktaş kazanırsa önümüze geçmiş olacak, berabere kalırsak puan farkını korumuş olacağız. Aynı şekilde Galatasaray ve Sivasspor ile yapacağımız maçlara da bakmak gerekiyor. Her hafta dengelerin değişmesi bizim elimizde. Ancak önceki yıllara göre liderlik mücadelesinde birden fazla takımın olması hatta bu sayının dördü bulması çok olumlu bir durum. Bu ligde kalitenin ne kadar iyi olduğunu ve çekişmenin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Karşımızda şu anda bir Sivasspor örneği var. İki yıl önce ikinci ligde oynarlarken şu anda Türkiye'nin en iyi üç takımına karşı mücadele ediyorlar. Kayseri takımı var ki eğer kötü sonuçlar almasa hem Sivasspor'la hem de şampiyonluk yarışındaki diğer takımlarla başa baş bir mücadele sergileyebilirdi. Kısacası kalite her geçen yıl artıyor."diye konuştu.

Alex, Semih, Kezman ve Deivid gibi oyuncuların takımın gol yükünü çektiği ile ilgili bir soruya Brezilyalı yıldız, "Takımda yük çeken oyuncular ve skora katkıda bulunan oyuncular vardır. Ama diğer oyuncuların da hakkını yiyemeyiz. Çünkü gol yemeyelim diye savunmamız nasıl çalışıyorsa, bekte bulunan oyuncularımız da aynı ölçüde canla başla çalışıyorlar. Biz kaleye daha fazla yakın olduğumuz için tabelaya katkımız oluyor ama bunu direkt olarak takımı taşımak adına kullanılması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü bu bir takım oyunu ve herkesin kendi içinde takıma katkısı vardır" şeklinde konuştu.

Maçlarda kendisinin çift forvetle oynamayı tercih ettiğini söyleyen Alex ancak bu konu hakkında söz sahibi olan kişinin teknik direktör Zico olduğunu dile getirdi. Alex, "O nasıl isterse biz takım olarak öyle oynarız" diye konuştu.

Milli Takım hazırlık maçları, Beşiktaş maçı ve hemen ardından Chelsea ile oynanacak karşılaşma ile ilgili her hangi bir motivasyon sorunu olup olmayacağı ile ilgili bir soruya Alex, "Motivasyon bakımından her hangi bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Beşiktaş maçı bizim liderlik mücadelemiz için çok önemli bir karşılaşma. Chelsea maçı ise Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefimiz açısından büyük önem taşıyor. Milli Takım maçları şu anda her hangi bir turnuva olmadığı için biraz daha az önemli gibi görünüyor. Milli Takım'da olan oyuncularımız bizimle birlikte antrenman yapıyor olabilirlerdi. Ancak bunun da çok büyük bir motivasyon eksiği yaratacağını düşünmüyorum. Hazırlık maçlarında oynatacağı oyuncular ve Avrupa Şampiyonası'nda çıkacak kadro da Milli Takım hocasının aklındadır. İsmi üzerinde bu bir hazırlık dönemidir. Motivasyon eksikliğinin hiçbir oyuncuya olumsuz etkisi olmayacaktır"dedi.

Fenerbahçe'ye gerek yurt dışında gerekse yurt içinde verilen destekle ilgili olarak Alex, "Bize gösterilen refleks ve enerji çok yüksek. Türkiye'deki Fenerbahçe taraftarlarının yanı sıra Brezilya'da Zico'dan dolayı 30-35 milyonluk bir Flamengo taraftarı bizi destekliyor. Ayrıca Brezilya'da oynamış bizim gibi oyunculardan dolayı da bir taraftar grubu var Fenerbahçe'yi destekleyen. Maldonado ve Lugano'yu da kattığımız zaman yaklaşık 100 milyon taraftarı var diyebiliriz" ifadesini kullandı.

Yabancı basının da takıma büyük ilgi göstermesi ile ilgili olarak ise Alex şunları söyledi: "Fenerbahçe'nin tarihine baktığınızda ilk kez çeyrek finale çıktık. Avrupa'ya damga vuran takımlardan biri karşısında hak ederek başarılar kazandık. Dünya basını da bu başarının arkasındaki isimleri merak ediyor ve bizlerle röportaj yapmak istiyorlar."diye konuştu.

10 gol 10 asistle oynaması ile ilgili bir soruya ise Alex, "Benim görevim diye düşünüyorum. Yeri gelecek arkadaşlarıma servis yapacağım yeri gelecek gol atacağım. Elimden geleni yapmak zaten berim görevim" yanıtını verdi.

Takımın karakteri ile ilgili olarak ise "Futbol takımı değişik karakterlerin birleşiminden oluşur. Bizim takımımızda da değişik karakterde oyuncular vardır. Bu farklı karakterler takım karakterini oluşturur. Sevilla maçında öyle bir takım ruhu oluşmuş ki herkes el ele verdi bir konuşma yapıldı bu önceden kararlaştırılmamıştı" dedi.

Taraftarın verdiği desteği sürdürmesini isteyen Alex, "Taraftarımız bize destek vermeye devam etsinler. Onların desteklerini hep hissediyoruz. Hedefimize koşuyoruz. Bu konuda onlara söyleyecek pek bir şey yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title