Haberler

Akyürek: "Ecdadımızın Bıraktığı Mirasa Sahip Çıkmalıyız"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Medeniyet Okulu Projesi'nde 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının dönem açılışı gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'daki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirdiği Medeniyet Okulu Projesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu Projesi Türkiye'nin en yaygın değerler eğitimi projesi olduğunu ifade ederek, Medeniyet Okulu Projesi'nin Konya'daki bütün okullarda 450 bine yaklaşan ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin tamamına hitap eden bir proje olduğunu kaydetti.

"Bu topraklarda barış içinde yaşamayı öğreten ecdadın torunlarıyız"

Salonu dolduran binlerce öğrenciye geçmiş, bugün ve gelecek için önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Akyürek, "Eğer dünümüzü bilmezsek bugünü iyi değerlendiremeyiz. Bugünü iyi değerlendiremezsek de gelecekte başarıyı yakalamayız. Eğer tarihimizi bilmezsek, ecdadımızı tanımazsak bugünü değerlendiremeyiz. Bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır bu topraklarda hakkı ve adaleti üstün kılma mücadelesi veriyoruz. Bu topraklarda barış içinde bir arada yaşatmayı öğreten bir ecdadın torunlarıyız. Osmanlı ecdadımız dünyada dört kıtada hakkı ve adaleti temsil ediyordu. Osmanlı toprakları üzerinde 50'nin üzerinde devlet kuruldu. Osmanlı yıkıldıktan sonra Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da bir arada yaşama imkanı kalmadı. Hala savaşlar devam ediyor. Biz de bugün yaşayanlar olarak ecdadımızın bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Onların bıraktığı mirası üzerimizde taşıdığımızın farkında olacağız" dedi.

"Sizlerin sorumluluğu daha büyük"

Genç nesillerin belirtilen hedefe ulaşılabilmeleri vatan ve millete hizmet edilebilmeleri için derslerinin yanında değerlerini ve tarihini öğrenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Akyürek, "Bir kişi derslerinde başarılı olmuş, öğretmen, doktor, mühendis olmuş ama tarihini, inancını bilmiyorsa, değerlerine saygılı değilse o zaman millete değil, başkalarına hizmet eder. Önemli olan milletimize hizmet eden insanlar olmaktır. Bizim neslimiz bayrağı belli bir noktaya taşıdı. Fakat sizlerin sorumluluğu daha büyük. Bizler Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için çalışıyoruz. Sizler de 2053 ve 2071 hedefi için çalışacaksınız" diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, Medeniyet Okulu Projesinin Konya'ya özgü bir proje olduğunu belirterek amaçlarının değerlerini özümsemiş bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

"Medeniyet okulu projesi ile çok sayıda etkinlik düzenlenecek"

Medeniyet Okulu kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nda; Hilm, Kardeşlik, Diğergamlık, Kanaatkarlık, Edepli, Temizlik, Özgüvenli ve Akıllı değerleri işlenecek. Ayrıca, öğrencilere yönelik tiyatro gösterileri, çocuk dergisi dağıtımları ve yazar buluşmaları gibi çok sayıda etkinlik düzenlenecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title