Haberler

Akşener'den "Yangın devam ederken neden buradasınız?" sorusuna yanıt: Türkiye'nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bartın'da Kadınlar Pazarı'ndaki esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet ederek dertlerini dinleyen Akşener, kendisine yöneltilen "Yangınlar devam ederken niye buradasınız? Niye orada değilsiniz?" sorusuna yanıt verdi. Akşener, "Ben yangının bulunduğu her bir yeri gezdim. Ama Türkiye'nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanına bu yangını da görmek durumundayız ki yangınlar söndürülsün" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bartın ve Amasra'da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafın derdini dinleyip gündeme dair sohbet eden Akşener, Bartın'da, "Yangınlar devam ederken niye buradasınız? Niye orada değilsiniz?" sorusuna da cevap verdi. Akşener şunları söyledi:

"ESNAF YANIYOR, TENCERE YANIYOR"

"Şu anda mesela 'niye buradasın? Orada yangın varken' diyebilirsin. Nitekim dün bir arkadaş sordu. 'Yangın varken geziyorsunuz' dediler. Ben yangının bulunduğu her bir yeri, Adana dahil gezdim. Ama Türkiye'nin diğer yerlerinde de esnaf yanıyor, tencere yanıyor. O yangının yanına bu yangını da görmek durumundayız ki yani yangınlar söndürülsün. Hem o yangın söndürülsün hem de buradaki yangın söndürülsün."

Esnaf ziyaretlerine devam eden Akşener'in uğradığı esnaflar, hayat pahalılığı ve her şeye sürekli zam gelmesinden yakındı. Uğradığı bir nalburda çalışan esnaf kadın,ürünlerini dolar üzerinden aldığını ve dolar yükseldikçe de her şeye zam geldiğini söyledi. Tekel esnafı ile konuşan Akşener, yaz sezonunun iyi gittiğini ancak pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Kredi borcu olduğunu belirten esnaf, turistik bir ilçede oldukları için sadece yaz sezonu iş yaptıklarını ekim ayında işlerinin durgunlaşacağı bilgisini verdi.

"YANAN YERLER İMARA AÇILMASIN"

Berber bir esnaf ise çocuklarının tableti olmadığını belirtti ve cep telefonundan derslerini takip ettiklerini anlattı. Yolda kendisini durduran bir vatandaş ise, orman yangınları ile ilgili ne kadar kayıplarının olduğunu bilmediklerini belirterek, "Buralar imara açılmasın gerekirse bir kanun maddesi teklifinde bulunun" diye seslendi. Akşener ise, "17 Temmuz'da bir yasa çıktı. O torba yasanın içinde, turizmcilerin çeşitli istekleri de var. Oradaki 5 maddeyi CHP ve İYİ Partili yöneticiler gittiler geri çektirdiler. O kanun geçti ama bazı maddeler üzerinde şerhlerimiz var. Yangının çıktığı gece Resmi Gazete'de bu kanun yayınlandı. Herkesin canı yanıyor bu nedire gitti iş.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ben yangın bölgesine giderken CHP'li yöneticilere sordum, onlar bir hazırlık yapıyorlar Anayasa Mahkemesi'ne götürecekler. Yanan her bölge ile ilgili geçmişte 'akıllı yangınlar' olduğu için, otelin yanında makul miktarda yer yanması gibi, sonra da oralara bina dikildiği için hep beraber korkuyoruz. Bunu takip edeceğiz ancak tahminimizden büyük bir yangın. Burada tartışılması gereken bu kadar büyümesine yönelik tedbirlerin eksikliği, yapmamız gereken bu beceriksizliği tartışmak" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Meral Akşener Orman Yangını İYİ Parti Bartın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

Aykut Aykut:

senin derdini de niyetini de biliyoruz Meral Hanım. fırsattan istifade alabildiğim kadar oy alırım hesabını kör olmayan görür zaten.. madem esnafta yanıyor biraz bekle. yangınlar sönsün. ondan sonra nereye gidiyorsan git. ayıptır günahtır. şu durumda bile kendinizi düşnüyorsunuz. şu milleti şu duruma düşüren herkese Yazıklar olsun.

164
255
yanıtYanıtla
Sesli Köşe:

Sen orman yanarken niye patates soğan satma derdindesin?

240
92
yanıtYanıtla
Orçun Yılmaz:

ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU SEN Mİ BESLEYECEKSİN ? NE SAÇMA BİR YORUM BU BİRDE BUNU BEĞENEN İNSAN SAYISINA BAK YUH

yanıt34
yanıt32
senata silva:

Onun derdi başka, Allah kimseyi bu hale düşürmesin..

137
190
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Hayrola baba parasımı yiyorsun yoksa koca parası mı , ülkenin durumu geçim sıkıntısı ortada sen neyden bahsediyorsun

yanıt111
yanıt51
Mahmut Ercoskun:

Bravo kardeşim bende aynen òyle düşünüyorum.. Sıyasi çıkar peşindeler.

yanıt65
yanıt69
vedat cici :

suriyelilerr yüzünden işsizlik artmış değil bizim gençlerin yapmak istemediği işleri yapıyor adamlar

164
153
yanıtYanıtla
ferfer :

siyasiler iktidar olmadan önce maşallah bütün dertleri dörtlük analiz ediyolar herşeyi en ince ayrıntısına kadar biliyolar ama başa geçince hepsi birer uzaylıya dönüşüyo böyle sistem olmaz

244
25
yanıtYanıtla
Gülşah Kirtasiye:

Çevremdeki birçok esnaf perişan.Verilen destekleri toplasanız 2 aylık masrafları zor karşılar.Başka parti gelse çözümmü hayır nerde mağdur var muhalefet oy için onların üzerinden siyaset yapıyor.Malesef türkiye gerçeği bu yıllardır aynı senaryo kimseye güvenimiz kalmadı.

144
81
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İyi Parti , sığınmacıların ülkemizde kalmasından yana. Ülkemi terketsinler, ekonomimizi mahvettiler,sosyal düzenimiz onlar yüzünden bozuluyor, demografik yapımız tehlikede, on işçimden altısının işini aldılar,işsizimiz çoğaldı, demesini beklerdik

62
47
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title