Haberler

Aksaray Belediye Başkanı Palta "Sularda Bir Problem Yok"

Aksaray'da 6 Günde 4 Binden Fazla Kişiyi Etkileyen Virüs Konusunda Sağlık Bakanlığı Uzmanlarının Yaptığı Açıklamaları Değerlendiren Belediye Başkanı Nevzat Palta, Sularda Bir Problem Olmadığını, Vakanın Sadece Aksaray'da Değil Başka Yerleşim Birimlerinde de Görüldüğünü Söyledi.

Aksaray'da 6 günde 4 binden fazla kişiyi etkileyen virüs konusunda Sağlık Bakanlığı uzmanlarının yaptığı açıklamaları değerlendiren Belediye Başkanı Nevzat Palta, sularda bir problem olmadığını, vakanın sadece Aksaray'da değil başka yerleşim birimlerinde de görüldüğünü söyledi.

Vakanın görülmeye başlamasının ardından Sağlık Bakanlığı'ndan önce 2, daha sonra da 6 kişi olmak üzere 8 uzmanın Aksaray'da incelemeler yaptığını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Cumartesi günü Sağlık Bakanlığı'ndan Genel Müdür Yardımcısı düzeyinde ve şube müdürlerinden oluşan 8 kişilik bir ekip inceleme yaptılar. Bu incelemenin sonucunda birkaç cümleyle özetlersek şunları söylediler; 'Refik Saydam Hıfzısıhha ve Halk Sağlığı Laboratuarları analizlerine göre şebeke sularında kimyasal ve bakterolojik kirlilik saptanmamıştır.' Bu, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen heyetin görüşü ve raporlarıdır. Bu uzmanlar, suların klorlanmasıyla da ilgili raporlarında ise şunları ifade ettiler; 'Aksaray Belediyesi'nin bütün şehir şebeke sularında buna Helvadere mahalle çeşmeleri de dahil sularda yeterli klorlama mevcuttur. Sular bakteriyel kirlenmelere karşı korunaklıdır' diyerek raporları devam ediyor. Bugün itibariyle da Sağlık Bakanlığı'ndan başka bir görüş basına yansıdı ve açıklamada şöyle bir görüş belirtiliyor; 'Vakaların her iki yerleşim biriminde de su kaynaklı bir şekilde başladığı ve bunu takiben hasta kişilerden hasta olmayan kişilere bulaştığı şeklinde anlaşılmaktadır' deniyor. Aynı açıklamada Aksaray'da yeterli klorlama yapıldığı vurgulanarak, 'Lokal arızalarda ve su borularının değişimi esnasında kirlenme olduğu belirlenmiştir' deniyor. Açıklamanın son bölümünde ise, 'Her iki yerleşim alanında da su klorlaması yeterli seviyeye getirilmiştir' denerek açıklama sonlandırılıyor. Bakanlık uzmanlarının Aksaray'da yaptığı ile son yaptıkları açıklamada ben bir çelişki gördüm. Su klorlamasının yeterli olduğunu bir önceki açıklamada belirtilmesine rağmen, sonraki açıklamada klorun eksik olduğu ve yeterli seviyeye getirildiği söyleniyor" dedi.

"BU VAKA SADECE AKSARAY'DA GÖRÜLMEDİ" Bu vakanın sadece Aksaray'da değil, ilçe ve bazı illerde de görüldüğünü belirten Başkan Palta, "Bu virüsü Şereflikoçisar'a, Kulu'ya da mı Aksaray götürdü?" diye sordu. Kişisel hijyen ve temizliğin yanı sıra suların da tedbiren kaynatılarak içilmesi gerektiğini belirten Başkan Palta, "Tuvaletten giriş çıkışlara, öğrencilerimiz, çocuklarımıza ve hijyen kurallarına özellikle dikkat edelim. Tabi bu vaka bugün oldu, yarın olmayacak diye bir şey yok. Ama eğer biz bu ülkede yaşıyorsak bu sadece Türkiye'nin meselesi değil, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden İngiltere'de bile görülmüş bir olaydır. Biz kendimiz önlem ve tedbirlerimizi alırsak bu tür vakaların fazla yaşanmayacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Bakanlık yetkilileriyle görüştüğünü ve daha önce yaptıkları değerlendirmeleri ve raporları kabul ettiklerini belirten Başkan Palta, "Bakanlık yetkilileriyle görüştük. Tabi onlar da daha önceki söylediklerini kabul ediyorlar. Lokal çalışmayla ilgili kendilerinde böyle bir kanaat oluştuğunu ifade ediyorlar. Ama sonuçta önceki açıklamaları da kendileri yaptılar" diye konuştu. Başkan Palta, yeni numuneleri de hıfzısıhha ve diğer laboratuarlara gönderdiklerini ve göndermeye devam edeceklerini belirterek, son gönderdikleri numunelerde de daha öncekilerde de olduğu gibi hiçbir problem çıkmadığını sözlerine ekledi.

(HÇ-FM-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title