Haberler

Akil İnsanlar Heyeti Kilis'te

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti, Kilis'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu Anadolu Grubu, Kilis'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Heyet Başkanı Yılmaz Ensarioğlu, "Biz sizlerden çok farklı bir şey bilmiyoruz. Sizlerden aldığımız bilgileri ileteceğiz. Esasında çözüm adına adımları, geliştirilecek politikaları bu hükümet ve bu parlamento tarafından atılacak" dedi. İstanbul'dan öğle saatlerinde Gaziantep'e gelen Yılmaz Ensarioğlu başkanlığında Kezban Hatemi, Fazıl Hüsnü Erdem, Etyen Mahçupyan, Ahmet Faruk Ünsal ve Murat Çiçek'in yer aldığı heyet, karayolu ile Kilis'e gitti. Heyet üyeleri, Söğütlüdere Restoran'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve işadamlarının bulunduğu 60 davetli ile bir araya geldi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu Başkanı Yılmaz Ensarioğlu, Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde heyetlerin dolaştığını belirterek, "Her gün bir şehirde halkla bir araya geliyorlar. Her bölgenin farklı özellikleri var. Öncelikleri var, farklı siyasi yapıları var. Ama sorun hepimizi yakan kavuran sorundur. Can güvenliği açısından, kaybettiğimiz canların yanında, ekonomik anlamada da hepimize yükler getiren bir problem oldu. Sorunun çözülmemesi veya sorunun gecikmesi toplumsal huzur açısından toplumun farklı kesimleri açısından da ciddi problemler doğuruyor. Zaman zaman ve yıllardan beri biz bir güvenlik sorununa, bir terör sorununa, bir asayiş sorunlarına indirgedik" dedi.

Ensarioğlu, sorunun sadece güvenlik olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Bizden istenen şey, daha çok millet ne düşünüyor. Bütün bir ülkenin ne gibi bir talebi ne gibi beklentileri var. Ne gibi endişeleri var. Bunları bilelim, bunları anlayalım. Bunların ışığında atılacak adımların belirleyelim. Bu masa etrafındaki masada toplananların görüşleri aynı değildir. Farklı eğilimleri, farklı düşünceleri var. Ama ortak olduğumuz bir tek konu var. Türkiye'de bir insan hakları özgürlüğü herkes için sağlanması, demokrasinin güçlenmesi ve pekiştirilmesi, bunlar kadar da önemli olan şey akan kanın durmasıdır. Biz sizlerden çok farklı bir şey bilmiyoruz. Sizlerden aldığımız bilgileri ileteceğiz. Esasında çözüm adına adımları, geliştirilecek politikaları bu hükümet ve bu parlamento tarafından atılacak." Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda heyet üyeleri çözüm sürecini anlatılarak, katılımcıların sorularını yanıtlandı ve görüşlerini not aldı. Heyetin gelişi öncesinde bir grup tarafından yapılan protesto nedeniyle toplantının yapıldığı restoranın çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Kilis'te düzenlenen toplantıya katılmayan Yılmaz Erdoğan, Murat Belge, Mehmet Emin Ekmen ve Lami Özgen'in, heyetin yarın Gaziantep'te yapacağı temaslara katılacağı bildirildi.

- Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kezban Hatemi Gaziantep İstanbul Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title