Haberler

Kılıç, Salih Müslim'i Konuşmak İçin Getirdiklerinde Toplantıyı Terk Ettiğini Söyledi

Güncelleme:

AKPM Türk Grubu Başkanlığı görevini yürüten Kılıç "Salih Müslim'i konuşmak için getirdiler ve ilan etmediler. Biz bunu 1,5 saat kala öğrendik. Ben maalesef orayı terk etmek durumunda kaldım" dedi.

AKPM Türk Grubu Başkanlığı görevini yürüten Akif Çağatay Kılıç," Salih Müslim'i konuşmak için getirdiler ve ilan etmediler. Aslında yaptıklarının yanlış olduğu biliyorlar, saklıyorlar. Biz bunu 1,5 saat kala öğrendik. Ben maalesef orayı terk etmek durumunda kaldım" dedi.

"SALİH MÜSLİM'İ KURUCUSU OLDUĞUMUZ PLATFORMA GETİRİLMESİNİ KABUL EDEMEYİZ"

AK Partili Kılıç, 24-28 Nisan günlerinde Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi toplantısını terk etmesinin detaylarını açıkladı. Kılıç, "Terör saldırılarını destekleyen bir kişinin, kurucusu olduğumuz platforma konuşmacı olarak getirilmesini biz kabul edemeyiz" diye konuştu.

"MAALESEF ORAYI TERK ETMEK DURUMUNDA KALDIM"

Her zaman açık ve şeffaf olduklarını ifade eden Kılıç, "Tabi Avrupa ile ilişkilerde de bu farklı tepkiler oluyor. Burada bir şeyi dile getirmem gerekiyor. Gözlemciler seçimleri takip edecekler. Biz her zaman açık ve şeffaf olduk. Bunun şüpheli hale getirmeye çalışanlar var Türkiye'de. Bu Avrupa'dan getirmeye çalıştığınız bir takım algıları, boşuna uğraşmayın. En son yaşadığımız. Salih Müslim'i konuşmak için getirdiler ve ilan etmediler. Aslında yaptıklarının yanlış olduğu biliyorlar, saklıyorlar" şeklinde konuştu.

"1.5 SAAT KALA ÖĞRENDİK"

Görüşmelerin bitmesine 1.5 saat kala Salim Müslim ile görüştülecepini öğrendiğini söyleyen Kılıç, "Biz bunu 1,5 saat kala öğrendik. Ben maalesef orayı terk etmek durumunda kaldım. Terör saldırılarını destekleyen bir kişinin, kurucusu olduğumuz platforma konuşmacı olarak getirilmesini biz kabul edemeyiz. En üzücüsü de şudur, muhalefette Türkiye'yi şikayet eden, bunu Avrupa'dan gelen ön yargılıların önüne seren bir yapıyla karşı karşıyayız. Terör örgütünün paçavralarıyla, bu noktada yasa dışı örgütlere destek açıklaması yapanların da Türkiye'ye gönderilmesi, bunların burada yapacakları çalışmanın ne kadar tarafsız olduğunun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Salih Müslim Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title