Haberler

Oslo Mutabakatı AK Parti'yi İkiye Böldü

Güncelleme:

AK Parti'yle CHP'yi karşı karşıya getiren Oslo Mutabakatı tartışması bu kez AK Parti içinde yeni bir tartışma başlattı. Ömer Çelik'in inkar ettiği Oslo Mutabakatını Efkan Ala'nın yaptığı konuşma yalanlıyor.

Genel Başkanı Kemal'nun "Oslo belgelerini gördüm" cümlesi, arti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi. Oslo'da anlaşma oldu mu olmadı mı tartışması başladı. Başta AK Parti'yle CHP'yi karşı karşıya getiren Oslo Mutabakatı tartışması bu kez AK Parti'yi bölmüş durumda. Geçen yıl Efkan Ala'nın yaptığı "Oslo'da anlaşmıştık..." ifadeleri Çelik'i yalanlarken, parti içinde de yeni bir tartışmaya neden oldu.

EN SERT ÇIKIŞ ÇELİK'TEN OLMUŞTU

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'ye en sert çıkışı yapan isim oldu. Çelik, dün yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu derhal belgeleri açıklamaya davet ederek, "Oslo belgeleri neymiş? Altında kimin imzası varmış?" sorularını gündeme getirdi.

ÇELİK: İSPAT EDEMİYORSA İSTİFA ETMELİ

Çelik, şöyle konuştu: "Ben Oslo belgelerini gördüm, hükümet eziliyor diyen birisinin ilk yapması gereken çıkmalı kamuoyunun önünde 'Bakın dönemin Başbakanı'nın imzası var, bu belgelerle şu sözler verilmiş' demesi gerekir. Bunu ispat ettiği takdirde, hükümet ve altında imzası olanlar gereğini yapmalıdır. Ama bunu ispat edemiyorsa, bu kadar sorumluluk gerektiren bir itirafı ispat edemiyorsa da istifa etmelidir. Bunlar büyük meselelerdir."

ÇELİK: VATANDAŞIN TAKDİRİNİNE BIRAKIYORUZ

CHP'yi iddiasını ispat etmeye davet eden Çelik: "Türkiye 30 yıldır bu işlerle uğraşıyor. Her şeyi doğru yaptık da demiyoruz, yanlış yaptığımız işi de düzeltiriz. Ama bir tavizi verdiğimiz iddia ediliyorsa, açık çağrıda bulunuyoruz. Hemen bir saat, iki saat içinde bu belgeler nelermiş, altında kimin imzası varmış. Bunu açıklasınlar, biz gereğini yaparız. Bu kadar büyük iddiaların arkasından bir ispat söz konusu değilse de bu iddiaları öne süren kişilerin ne yapması gerektiğini vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz." dedi.

SELVİ, KONUYU KAMUOYUNA TAŞIMIŞTI

Ancak aynı konuda, AKP'nin önemli isimlerinden Efkan Ala'nın da yaklaşık bir yıl önce bir açıklama yaparak, Oslo'da bir mutabakata varıldığını kabul ettiği ortaya çıktı. Ala'nın, "Oslo'da anlaşmıştık. Oslo'yu PKK bozdu" ifadesini kullandığını Yeni Şafak Ankara Temsilcisi ve köşe Yazarı Abdülkadir Selvi tarafından kamuoyuna taşınmıştı.

SELVİ: EFKAN ALA İLK SIRALARDA GELİR

Selvi, 3 Kasım 2014 tarihli köşe yazısında, AKP'nin Afyon kampından izlenimleri anlatırken, şu ifadeyi kullanmıştı: "Diyarbakır Valiliği döneminde tek başına çözümün simgesi haline gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, sürecin karşı karşıya olduğu zorlukları net bir şekilde ortaya koydu. Efkan Ala'nın tespitleri çözüm karşıtlığı değil. Tam tersine çözüm sürecine en büyük katkısı olan bir kaç ismi sayın derseniz Efkan Ala ilk sıralarda gelir."

ALA: OSLO'DA ANLAŞMIŞTIK, OSLO'YU PKK BOZDU

Efkan Ala'nın sözlerinden alıntı yaparak devam eden Selvi: "Ama romantik bir çözümcülükle olmuyor bu işler. Gerçekçi olmakta yarar var. Efkan Ala ayrıca bir tespitte bulunuyor ki bence çok önemli bir tespit. "Sorun PKK"dan kaynaklanıyor. Oslo"da anlaşmıştık. Oslo"yu PKK bozdu." Efkan Ala, "Kamu otoritesini sağlamakta kararlıyız" diye bitiriyor sözlerini." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülkadir Selvi Ömer Çelik Efkan Ala Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (125)

Atakan:

Akp Türkiyeyi bitirdi

188
38
yanıtYanıtla
fetih:

Yalan konuşuyorsun pkk ağzı cımiat ağzı

yanıt0
yanıt0
AKPARTI-OLMADANOLMAZ:

AK parti olmasaydi millet yine kürt düsmani olacakti ne konusuyorsunuz

25
166
yanıtYanıtla
İzmirliMobil-IOS:

Oylar AK PARTİYE

103
83
yanıtYanıtla
sivaslı:

Oylar Ak partiye sonuna kadar AK PARTİ

yanıt0
yanıt18
güclü lider.......:

Ya hilafet ya cumhuriyet, biz hep beraber cumhuriyet diyoruz, tek care chp

109
37
yanıtYanıtla
nic39:

biz de hilafet diyoruz nolacak yani.

yanıt1
yanıt5
iktidar:

Ak parti 1 kasımda iktidar olacak ya nasıl çamur atacaklarını sasirdilar.

20
122
yanıtYanıtla
ŞADİ 25.Mobil-IOS:

Akp bitmiştir ama aktıroller snlamıyor

119
21
yanıtYanıtla
jesus:

Ak Tiroler anlamak icin var değiller onlar parasini alırlar patronları bu yaz derler bunlara küfret derler onlarda yaparlar aylık yaklaşık 1000 lira alırlar ak belidiyelerinden

yanıt2
yanıt1
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title