Haberler

AK Parti'ye Oy Veren Gazinin Evine Yıkım Kararı

Güncelleme:

Adana Tufanbeyli'de 30 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan BBP adayı yerine AK Parti adayına oy veren Uzman Çavuş Aydın Öztürk'ün evi için yıkım kararı çıkartıldı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde seçimi kaybeden BBP'li Belediye Başkanı Recep Balı'nın, AK Parti'ye oy veren gazi Aydın Öztürk'ün evine ruhsatız olduğu gerekçesiyle 26 bin lira para cezası kestiği iddia edildi. Gazi Öztürk'ün, cezayı belirtilen sürede ödememesi halinde evinin yıkılacağı tebliğ edildi.

TSK TARAFINDAN MALULEN EMEKLİ EDİLDİ

Cudi Dağı'nda operasyon yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında Bestler-Dereler bölgesinde 27 Mayıs 2012 günü çıkan çatışmada J. Teğmen Korhan Kuruçay şehit olurken, Uzman Çavuş Aydın Öztürk ile bir asker de yaralanmıştı. Teğmen memleketi Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilirken, yaralı askerler helikopterler ile getirildikleri GATA'da tedavi altına alındı. Avucundan yaralanan Uzman Çavuş Aydın Öztürk, tedavisinin ardından memleketi Adana'nın Tufanbeyli ilçesine ailesinin yanına yerleşti. Bir süre sonra Öztürk, TSK tarafından malulen emekli edilerek gazi unvanı verildi.

BBP'YE DEĞİL AK PARTİ ADAYINA OY VERDİLER

Süreç içinde gazi Öztürk, sevdiği kız ile evlilik planları yaparak babasının evinin üzerine ev yapmak için hazırlıklara başladı. Öztürk, ev yapmak için Tufanbeyli Belediyesi'ne başvurdu. Yapılan başvuruda elektrik ve su aboneliği alınması için herhangi bir sakınca olmadığı belirtildi. Bunun üzerine Öztürk evi yaptırıp evlenerek eşini bu eve getirdi. Ancak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde BBP'de aday olan ve mevcut belediye başkanı olan Recep Balı, gazi ve ailesine oy istemeye geldi. Ancak aile, kendilerinin AK Parti'nin adayı Remzi Ergü'yü destekleyeceklerini söyledi. Bunun üzerine bir hafta sonra evinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 26 bin lira para cezası geldi. Ardından da paranın ödenmemesi halinde yıkım kararının uygulanacağı belirtildi. Ancak Balı, seçimi kaybedip başkanlığı AK Parti'nin adayına bırakmak zorunda kaldı.

"GAZİYE BU REVA GÖRÜLÜR MÜ"

Gazinin babası Yusuf Öztürk, oğlunun vatan uğruna gazi olduğunu ve daha sonra gelip memleketine yerleştiğini belirterek, "Oğlum evlenip çocuk sahibi oldu bu nedenle benim 50 yıldır oturduğum evimin üstüne bir kat çıktı. Belediye başkanı kendisini desteklediğimiz için başvurduğumuzda bize hiçbir şey olmaz diyerek izin verdi. Ancak ne zaman ki son seçimlerde onu desteklemeyeceğimizi söyledik bize ertesi gün ruhsatsız ev yapmaktan ceza geldi. Burası benim de değil vatanı için canını hiçe sayan gazi oğlumun evi. Belediye başkanının bu yaptığına biz bir anlam veremedik. Tam 26 bin lira ceza kestiler. Biz bu parayı ödeyemeyiz. Oğlum gazi olduğu için onun aldığı maaş belli. Bize gelen tebligatta ödenmezse yıkılacağı söyleniyor. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Gazimin evi AK Parti'ye oy verdiği için yıkılacak. Buna yetkililer bir çare bulsun" dedi.

Tufanbeyli'de herkesin evinin ruhsatsız olduğunu belirten Öztürk, "Eski belediye başkanı sadece kendisine oy vermeyenlere ceza kesmiş, kendisine oy veren ruhsatsız ev sahiplerine bir şey yok. Böyle hak, böyle adalet olur mu" diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Recep Balı ise kendisinin hukuku uyguladığını, ruhsatsız ev yaptıkları için ceza kesildiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Öztürk Tufanbeyli Ak Parti Politika Güncel Haberler

title