Haberler

AK Parti Siverek'te 20 Yıllık Saltanatı Bitirdi

Güncelleme:

AK Parti, 30 Mart'ta Siverek'te 20 yıldır belediyeyi yöneten Bucak Aşireti'ni yenerek bir iktidar partisinin 34 yıldır alamadığı belediyeyi aldı.

Şanlıurfa Siverek deyince akıllara 'Bucak aşireti' gelir. "Bucak aşiretinin bölgede çok güçlü olduğu" algısı 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra yerle yeksan oldu. Siverek Belediyesi'ni 20 yıldan beridir yöneten Bucak aşiretinin temsilcisi, aynı zamanda eski belediye başkanı olan ve Demokrat Parti'nin adayı Ali Murat Bucak, AK Parti'nin adayı Resul Yılmaz karşısında kaybetti.

BDP'NİN ADAYI ÜÇÜNCÜ OLDU

AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın katkısının da büyük olduğu seçim zaferinde AK Parti'nin adayı Resul Yılmaz yüzde 46,7; DP'nin adayı Ali Murat Bucak yüzde 29,5 oy alırken BDP'nin adayı Metin Özbadem ise yüzde 22'lik bir oy oranına ulaştı.

AK PARTİ NASIL BAŞARILI OLDU?

Konuyla ilgili Haber 7'ye açıklamada bulunan AK Partili Gülpınar, "Siverek'te 34 yıldır iktidar partisi ile yerel yönetimler buluşmamıştı. AK Parti'nin 'değişim şart' parolasıyla yola çıktığı bu yarışta halk da değişimden yana olduğunu AK Parti'ye verdiği büyük destekle kanıtladı. Bugüne kadar iktidar partisine fırsat vermeyen Siverekliler, Türkiye ve bölgede normal siyasetin hayata geçtiğini ve devletin gücünü gördü. Bundan dolayıdır ki, AK Parti burada başarılı oldu" açıklamasında bulundu.

"HİÇBİR KESİM DIŞLANMAYACAK"

Mazbatasını alarak göreve başlayan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Siverek'te hiçbir kesimi dışlamadan, herkesi kucaklayacak bir belediyecilik anlayışıyla hizmet gerçekleştirecektir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ali Murat Bucak Demokrat Parti Şanlıurfa Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (101)

ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

BİR KATİL GİTMİŞ DİĞERİ GELMİŞ!!!

37
46
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

12 senelik ucuz tahsilsiz hırsız faşist muhasebeci saltanatıda yıkılacak ve atamızın adaleti dönecek.

29
17
yanıtYanıtla
demirmehmet.kahraman.fb@hotmail.com:

burda boş boş konusanlar laf atanlar secimlerde nasıl ezdiğimizi hatırlatmak isterim unutulmasın lütfen :)

20
16
yanıtYanıtla
derederedere@msn.com:

Din istismarı ile beslenenler başarılı olabilirler. Ama onların tek yaptığı halkı kandırmaktır.

10
26
yanıtYanıtla
SEVDAHJDrDe@outlook.com:

Ben sirf Tayibin adinin baska kadinlarla cikmasindan oyumu CHP ye verdim ayni zamanda Emine erdoganada saygim var emine boyle birine nasil katlanmis ben hic bir kadinin boyle bir Seyi hakettigini sanmiyorum insan kendini bu kadarmi unutur

7
28
yanıtYanıtla
refik danyalispit34@gmail.com:

bravo sevda fakat bence tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

yanıt0
yanıt0
refik danyalsrg5275@gmail.com:

maymun sevda sen önce kendine bak sonra konus

yanıt0
yanıt0
yavuzyavuzzz_59@hotmail.com:

ne diyo bu ya neyin kafasındasın sen aloo bu haberde tayyip ve karısı yok siverekten bahsediyor alooo chp zihniyeti demek burda bir düğün haberi olsa bunlar tayyipten bahsedecek çok mu çekiyosunuz napıyosunuz hahahahaha türkiyenin maskotları alla alla ya yaptığı yoruma bak ne alaka ......

yanıt0
yanıt0
yavuzyavuzzz_59@hotmail.com:

sevda bir başka haberde galatasaray-fenerbahçeden bahsediyor orayada yorum yaptın mı Tayyip bey hakkında hahahahahah

yanıt0
yanıt0
GSyavuz.ctnka@gmail.com:

SEVDA SENİN AKIL GİTMİŞ ZAMAN BULURSAN ARAMAYA ÇIK.

yanıt0
yanıt0
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title