Haberler

AK Parti'nin Başörtülü Vekillerinden Kaçı Aday Gösterildi

Güncelleme:

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için aday listesini YSK'ya sunan AK Parti'de başörtülü 4 vekilden 2'si liste dışı kaldı.

AK Parti'nin mecliste bulunan başörtülü vekillerin kaderi de belli oldu. AK Parti başörtülü iki vekilini yeniden aday gösterirken, iki başörtülü vekil liste dışı kaldı.

AK Parti'nin Meclis'teki ilk başörtülü vekillerinden olan Sevde Bayazıt Kaçar yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olan Sevde Bayazıt Kaçar, Kahramanmaraş'ta dördüncü sıradan aday gösterildi.

DALBUDAK YENİDEN ADAY

AK Parti'nin ilk başörtülü milletvekillerinden olan Nurcan Dalbudak da partisi tarafından yeniden milletvekili adayı gösterildi. Nurcan Dalbudak Denizli'de dördüncü sıradan milletvekili adayı gösterildi. AK Parti'nin 24. Dönem Konya milletvekili Gülay Samancı 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmedi. Meclis'e girdikten sonra başörtüsü takan Gülay Samancı, Adalet Komisyonu üyeliği yapıyordu.

MARDİN'DEN SEÇİLEN İLK KADIN

AK Parti'nin liste dışı kalan bir diğer başörtülü vekili ise, Mardin milletvekili Gönül Berkin Şahkulubey oldu. TBMM'de iki dönem milletvekilliği yapan Gönül Berkin Şahkulubey, Mardin'den seçilin ilk kadın vekil oldu. Şahkulubey parlamentoda son olarak TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na seçilmişti.

Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı ve Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar 31 Ekim 2013 tarihinde TBMM oturumuna başörtüsüyle katılarak bir ilke imza atmışlardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sevde Bayazıt Kaçar Kahramanmaraş Ak Parti Mardin Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

derya esenler:

tiplere bakin ya sanki arabistan ülkesindeyiz.

13
11
yanıtYanıtla
KARPUZ:

BAŞÖRTÜLÜLER OY VERİYOR AMA AKP MODERN KADINLARA HASTA. MECLISE MODERNLER MINI ETEKLER. BASORTÜLÜ KADIN EVİNDEN ÇIKMASIN SADECE OY VERSİN YETER!

16
6
yanıtYanıtla
hasan:

Bu bayanlarımız inançları gereği deyilde mecliste din üzerinden şov yapanların aleti olmuşlardı. Yenidenden milletvekili olmak için kapanmışlardı.

16
1
yanıtYanıtla
Cübbeli hoca:

Hani nerede baş örtüsünü savunan AKP kadınları cezalarını aldılar başörtüsü sorun yapılarak , din sömürüsü ile iktidara gelindi,

14
2
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

demek ki başörtüsü de kurtarmamış

15
1
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Baş örtülü değilde keşke akılları ile meclise gelselerdi. . en azından kalıcı olurlardı.

15
1
yanıtYanıtla
GÜNDÜZ:

AKP YE OY VEREN BAŞI KAPALI KADINLAR NEDEN SİZİ BAŞ ÖRTÜYÜ SAVUNAN YERLER SİZİ İŞE ALMIYORDA İŞSİZ KALIYORSUNUZ. ONLAR BİLE BAŞI AÇIKLARI ÇALIŞTIRIRIYOR

12
2
yanıtYanıtla
millete karayi ak diye yutturdularmobilWeb@haberler.com:

Sadece basini ortmeyle olmuyo muslumanlik,o ortunun hakkini vereceksin,su resime bi bakin Allah askina adamlarin arasinda iki kadin kikir kikir guluyorlar,bide bunlara sirf basortulu diye oy verenler var,YAZIK

12
0
yanıtYanıtla
tarafsızmobilWeb@haberler.com:

Yavvv gidin de chp nin geçmisine bakin ... Meclis konuşma salonunda başörtülu kadinlara rozet takip daaaaaa ... bilmem ne ilinde başörtüsü yirtan parti ... hey yavrum hey

2
8
yanıtYanıtla
Metin:

Türbanlıların yüz karaları

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title