Haberler

AK Parti'li Vekillerden 'Ankara Bulvarı'nın Trafiğe Kapatılmasına' İlişkin Toplantı

AK Parti’nin Ankara milletvekilleri, Atatürk Orman Çiftçiliği’nin imar planlarının iptal edilmesi nedeniyle Ankara Bulvarı’nın AOÇ içindeki tüm bağlantı yollarının kapatılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

AK Parti'nin Ankara milletvekilleri, Atatürk Orman Çiftçiliği'nin imar planlarının iptal edilmesi nedeniyle Ankara Bulvarı'nın AOÇ içindeki tüm bağlantı yollarının kapatılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin imar planlarını iptal edilmesi nedeniyle, Ankara Bulvarı'nın AOÇ içindeki tüm bağlantı yollarının kapatılacağını açıklamıştı. AK Parti Ankara Milletvekilleri, Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Ankara Milletvekillerinden Ayhan Yılmaz, Lütfiye Selva Çam, Murat Alparslan, Ertan Aydın, Nevzat Ceylan, Mahmut Sami Mallı, Tülay Selamoğlu, Ertan Aydın, Ahmet Gündoğdu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, "Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ankara Barosu, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası tarafından açılan dava sonucunda, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili plan iptal edilmiş, dolayısıyla Ankara trafiğine nefes aldıran Ankara Bulvarı mahkeme kararıyla trafiğe kapatılmıştır. 5 yıl önce alınan plan kararının, yollar yapılıp üzerinden bir yıl geçtikten sonra iptal edilmesi, Ankaralıların kaynaklarını heba edeceği kadar hemşehrilerimizin yaşamlarını zorlaştıracaktır. Bilirkişi raporları incelendiğinde, raporun bilimsellikten tamamen uzak olduğu görülmektedir. Nitekim rapordaki muhalefet şerhi bu durumu açıkça ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Selamoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Mahkeme kararının uygulanması nedeniyle şimdi yollar kapanacak ve Ankaralıları mağdur edecektir. Aynı plan için daha önce de CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava neticesinde bu plan iptal edilerek Ankaralılar mağdur edilmiştir. Ankara Bulvarı ve yan yollarından Türkiye ekonomisinin sadece akaryakıt tasarrufu yılda 1 milyar TL'dir. Ayrıca yol, insanımıza günlük ortalama 40 dakika zaman kazandırmaktadır. Şehir planları, şehrin seçilmiş yöneticileri, şehrin sahipleri, sakinleri ve ufuk, vizyon sahibi mimar ve çevre plancıları tarafından yapılır. Şehirler, bir medeniyet tasavvuruyla imar edildiği kadar, şehir sakinlerinin hayatlarını kolaylaştıracak bir anlayışla inşa edilir. Hiçbir şey yapmamak, yapılan her hayırlı işe itiraz etmek, konulan her tuğlaya modası geçmiş ideolojilerle yıkıcı tavırla yaklaşmak vandallık kavramı dışında hiçbir kavramla izah edilemez. Seçilmişlerin ve Ankara'nın sakinlerinin verdiği bir kararın mahkeme kararıyla bozulması ayrıca demokrasi ve hukukun ruhuna aykırıdır. Ankara halkını mağdur eden bu davayı açan odaları, raporu yazan bilirkişi ve kararı veren mahkemeyi kamu vicdanına havale ediyoruz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir soru üzerine, "Bariyerler, Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece saat 03.00'te konulacak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tülay Selamoğlu Melih Gökçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title