Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bizim bir tane vatanımız var, bu vatanda huzur içinde yaşayacağız. Bu vatanı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız." dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bizim bir tane vatanımız var, bu vatanda huzur içinde yaşayacağız. Bu vatanı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız." dedi.

Yılmaz, merkeze bağlı Yenibaşlar köyünde 22 metre yüksekliğindeki direğe 6,5 metre büyüklüğünde Türk bayrağının göndere çekilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "tek bayrak, tek vatan ve tek millet" derken ırkçılıktan bahsetmediklerini belirtti.

Yılmaz, 1979 yılında uğradığı silahlı saldırıda şehit olan eski Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin'in Yenibaşlar köyünde olduğunu ve bu köyün çok şehit verdiğini hatırlattı.

Şehitlerin hiç bir zaman ölmediğine işaret eden Yılmaz, şöyle dedi:

"Bayrağımızın üzerindeki renk şehitlerimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın sembolüdür, yıldız şehidimizin ta kendisidir. Dolayısıyla bayrağımız, bizim için son derece değerlidir ve bugün büyük bir bayrağı köyümüzün bu çalışması vesilesiyle yol üstünde herkesin görebileceği şekilde göndere çekmiş durumdayız."

"Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bütün unsurlarıyla tek bir milletiz. Bizim bir tane bayrağımız var, birden fazla bayrağımız yok. Bu bayrağın altında inşallah sonsuza kadar huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz." diyen Yılmaz, Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik tehditlere millet olarak göğüs gereceklerini ve engel olacaklarını bildirdi.

Yılmaz, konuşmanı şöyle tamamladı:

"Bizim bir tane vatanımız var, bu vatanda huzur içinde yaşayacağız. Bu vatanı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Bizim ayrı ayrı devletlere ihtiyacımız yok, paralel devletlere hiç mi hiç ihtiyacımız yok. Bizim bir tane devletimiz var, hepimiz bu devletin vatandaşıyız ve bu devleti daha güçlü kılmak durumundayız. Bu devlet hepimizin ortak devletidir, bu devlet güçlendikçe, dünyada çok daha iyi yerlere geldikçe bizlerde anlımız ak, başımız dik yaşamaya devam edeceğiz."

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun da bölge halkının hiç bir zaman teröre destek vermediğini belirterek, "Bu bölgenin insanları var olduğu sürece bu güzel ülkemiz, bu bayrağımız ilelebet kalmaya devam edecektir." dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger ise bölge insanının her zaman bayrağına, vatanına, mukaddesatına bağlı kaldığını belirtti.

Köşger, "Bu toprakların bağımsızlığı, istiklali ve bu bayrağın inmemesi, bu ezanın dinmemesi için canlarını veren ve bayrağımıza kanlarıyla rengini veren şühedamızın da son derece mutlu olduğu bir gün, bugün." ifadesini kullandı.

Konuşmaların arından Türk bayrağı göndere çekildi.

Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Hikmet Tekin AK Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

title