Haberler

AK Parti Erzincan Milletvekili Talip Kaban;

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan Milletvekili Talip Kaban, Uygulanan, "Kentsel Dönüşüm Projeleri"yle Gecekondu Bölgelerinin Yavaş Yavaş Ortadan Kalktığını Belirterek, Bunun Bir Örneğinin de Erzincan'da Yaşandığını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan Milletvekili Talip Kaban, uygulanan, "kentsel dönüşüm projeleri"yle gecekondu bölgelerinin yavaş yavaş ortadan kalktığını belirterek, bunun bir örneğinin de Erzincan'da yaşandığını söyledi.

Hükümetin, Kentsel Dönüşüm yasası adı altında yeni bir yasanın hazırlığı içinde olduğunu kaydeden AK Parti Milletvekili Talip Kaban, yerel yönetimler ve özel idareleri ilgilendirecek olan bu yasanın ilgili kuruluşlara fayda sağlayacağını vurgulayarak, kentsel dönüşüm projeleriyle sağlıklı, modern bir kent olgusunun ortaya çıkarılacağını dile getirdi. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olan AK Parti Erzincan Milletvekili Talip Kaban, Erzincan'da Çarşı Mahallesi ve Mengüceli Mahallesi'ndeki toplu konut projelerinin ardından, Kızılay, Taksim ve Hocabey mahallelerinde de benzer projelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Söz konusu projenin Erzincan'ın geleceği açısından büyük önem teşkil ettiğini vurgulayan Talip Kaban şunları söyledi; "Kızılay, Taksim ve Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bu bölgelerde yeni tip konutların inşa edilmesiyle, Erzincan'da tam anlamıyla bir dönüşüm yaşanacak. 1939 yılında meydana gelen Erzincan depremi sonrası yapılan ve şu anda fiziki anlamda çöküntü içerisinde bulunan bu üç noktası, gerçekleştirilecek çalışmalarla yepyeni bir çehreye bürünecektir." dedi.

Kızılay, Taksim ve Hocabey mahallelerinin yaklaşık olarak toplam 380-400 bin metrekare imar alanına sahip olduğunu anlatan AK Parti Milletvekili Talip Kaban, "Bu üç mahallenin yeniden imarı için çeşitli toplantılar yaptık. Bu bölge şehir açısından fiziksel alanda iyi bir noktaya kavuşacaktır. Yeşil alan mantığıyla hareket edilerek, yaklaşık 350 dönümlük arazi üzerine bini aşkın konut yapılacak. Sosyal konut modeli düşünülmeyen ve 105, 125, 160 ve 200 metrekarelik, 3-4 değişik konut tipleri üzerinde çalışılıyor. Şu anda bölgenin genel anlamda bir fotoğrafı çıkarılıyor. Yani evlerin, metrekaresi ve mülk sahipleri gibi değişik konular inceleniyor. Bu bölgede oturan yaklaşık binin üzerinde insanla bir uzlaşma sağlanacak. Vatandaşın oturduğu eve değer konulacak ve insanlar ister TOKİ tarafından yapılan sosyal konutlara taşınacaklar, isterle evlerine karşılık olarak bu bölgede yapılacak olan evlerden alabilecektir. Ancak bir kişinin evinin değeri 30 bin YTL, yapılan konutlar da 70 Bin YTL ise, vatandaşın evi peşinata sayılacak ve seçtiği ev modeline göre geri kalan kısmı 8, 10 ve 15 yıl gibi değişen vadelerle borçlanıp ev sahibi olabilecek. Bu bölge sadece zengin veya sadece fakir bölgesi olarak yapılmayacak. Konut modelleriyle bir çeşitlilik sağlanacak. Bu projeyi anlaşmalar tamamlanmasıyla birlikte çok kısa sürede tamamlayacağız." diye konuştu.

(İS-İRT-Y)

04.01.2007 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title