Haberler

AK Parti Dış İlişkiler 3. Eğitim ve Bilgilendirme Bölge Toplantısı Antalya'da Yapıldı

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, dünyanın, 59. AK Parti Hükümeti'ni reformist bir hükümet olarak tanıdığını söyledi.

AK Parti Dış İlişkiler 3. Eğitim ve Bilgilendirme Bölge Toplantısı, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Boğazkent Beldesi'ndeki Vera Paradiso Otel'de yapıldı. Ev sahipliğini Antalya İl Teşkilatı'nın yaptığı toplantıya Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Karaman ve Afyon'un il, ilçe başkanları ile teşkilatların dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcıları katıldı. Antalya Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emine Zeynep Akarsu tarafından organize edilen toplantıya yaklaşık 300 kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Hamza Taş, "Bu toplantıyı gerçekleştirmelerinden dolayı dış ilişkiler başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Antalya, AK Parti iktidarıyla birlikte bir değişim sürecine girmiştir. 79 yıldır yapılamayan hizmetler 3 yıllık iktidarımız döneminde Antalya'ya kazandırıldı. Bundan dolayı hükümetimize ve burada bulunan partimizin yetkililerine teşekkür ediyorum. Antalya artık tepeden tırnağa değişim sürecine girmiştir. Köylerimiz değişiyor, kasabalarımız değişiyor. Şehir merkezimiz, Büyükşehir Belediyemiz'in yaptığı çalışmalarla büyük ve modern bir kent olma yolunda ilerliyor. İnşallah bu süreç devam edecek. Bunun dışında biz teşkilatlar olarak her zaman seçime hazır olduğumuzu söylüyoruz. Yaklaşık 2.5 yıldır sürdürdüğümüz özellikle sandık kurulu çalışmalarımızı neredeyse şu anda yüzde 100 oranında bitirmiş durumdayız. Antalyamız'da eksik teşkilatımız yok. Köylere kadar teşkilatlanma yapılanmamızı bitirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de çalışma dozumuzu artırarak devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise, Türkiye'de siyasi istikrarın sağlandığını, yabancı yatırımcıların ve siyasilerin bunu çok iyi kavradıklarını belirtti. İktidarda bulundukları 4 yılda, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nda (GSMH) yüzde 7.5'lik bir büyüme kaydedildiğini de belirten Dişli, şöyle konuştu:

"Milli gelir AK Parti iktidarı öncesinde 182 milyar dolar iken, bugün 400 milyar dolar seviyesine geldi. Büyümenin kaynağı eskiden ihracattı, şimdi ise bunlara paralel olarak inşaat sektöründe, sanayide, ulaştırmada, ticarette de büyümeler var. Dünya, artık 59. Türk hükümetini 'Reformist hükümet olarak' tanıyor. Daha önce krizlerle haber olan Türkiye, artık yaptığı reformlarla, bölgedeki ağırlığıyla, bölgedeki olayları önceden tahmin ederek, hareket etmesiyle öne çıkıyor. Eskiden bu ülkeye kim geliyordu, bu ülkeden kim nereye giderdi? Artık Türkiye'nin Başbakanı, Dışişleri Bakanı her yere davet ediliyor."

"KIBRIS'TA TAVİZ YOK"

AK Parti Antalya Milletvekili Avrupa Parlamentosu Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı ve Baş Sözcüsü Mevlüt Çavuşoğlu ise, hükümetin Kıbrıs konusunda taviz verdiği yönünde sık sık haksız eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Kıbrıs konusunda insanların milli duygularının sömürüldüğünü ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta Taşınmaz Mal Komisyonu kurarak, iç hukuk yolunun tanınmasını sağladık. Artık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuran her Rum'u, mahkeme Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gönderiyor. Kıbrıs'a 4 yılda 400 milyon dolar mali yardım yaptık. Buna, Ercan Havalimanı'na yapılan 35 milyon dolarlık yatırım ile alt yapı çalışmalarına yapılan yatırımlar dahil değil. Kıbrıs'ta şimdiye kadar bir taviz verilmemiştir, bir karış toprak verilmemiştir, bir tek asker çekilmemiştir. Kıbrıs konusunda tüm dengeleri değiştirdik. Avrupa ülkelerinin büyük bölümü, artık Türkiye'yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni destekliyor. En son Avrupa Birliği, doğrudan Ticaret Tüzüğü'nü de onayladı. Yakın zamanda kısıtlamalar ve ambargolar da kalkacaktır."

Toplantı sonunda teşkilat mensuplarına ve milletvekillerine AK Parti İl Başkanlığı Dışişleri Başkanlığı tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri verildi.

(ŞT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title