Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Ramazanoğlu'nun ABD Temasları - Washıngton

ABD'nin başkenti Washington'da temaslarını sürdüren eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Özgür dünyada ifade özgürlüğü en temel haklardan biridir.

ABD'nin başkenti Washington'da temaslarını sürdüren eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Özgür dünyada ifade özgürlüğü en temel haklardan biridir. Kaldı ki Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız var, onlar da oy kullanacaklar. Oraya sayın bakanlarımızın gidiş nedenleri sadece vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Bu tamamen ifade özgürlüğü kapsamında kullanılacak bir haktır ve bu hakkın kullanılmasının engellenmesi kabul edilemez." dedi.

Ramazanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'daki diplomasi skandalı, ABD'deki ziyaretleri ve anayasa değişikliği halk oylaması sürecindeki çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda'da geçen hafta sonu yaşananların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Hollanda'da bu eylemi yapanları şiddetle kınıyorum. Özgür dünyada ifade özgürlüğü en temel haklardan biridir. Kaldı ki Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız var, onlar da oy kullanacaklar. Oraya sayın bakanlarımızın gidiş nedenleri sadece vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Bu tamamen ifade özgürlüğü kapsamında kullanılacak bir haktır ve bu hakkın kullanılmasının engellenmesi kabul edilemez."

"Sorularıyla konuyu anlamaya çalışmaları memnuniyet verici"

New York, New Jersey, Los Angeles, San Francisco ve Chicago gibi kentlerde Türk vatandaşlarıyla buluştuğunu belirten Ramazanoğlu, son olarak başkent Washington DC'ye geldiğini aktardı.

Hem vatandaşlarla hasbihal etmek hem de "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni anlatmak amacıyla ABD'de bulunduğunu dile getiren Ramazanoğlu, "Birçok yerde vatandaşlarımız sorularıyla konuyu daha iyi anlamaya çalışıyor. Bu memnuniyet verici bir durum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Maarif Vakfının istişare toplantısı

Türkiye Maarif Vakfı mütevelli ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetin Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'nde Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile yaptığı istişare toplantısında da konuşan Ramazanoğlu, eğitim konusunun tamamen bir milletin geleceğiyle ilgili olduğuna işaret etti.

Bu anlamda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yeni kurulan vakfın faaliyetlerini çok isabetli bir adım olarak nitelendiren Ramazanoğlu, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına da değindi.

MHP'nin de AK Parti ile bu değişikliğe "evet" dediğini hatırlatan Ramazanoğlu, "Daha güçlü bir Türkiye diyoruz. Sesi daha gür çıkan bir Türkiye diyoruz. Bunun için de ülkemize tehdit oluşturan, tek vatan, tek bayrak, tek millet, istiklal ve istikbalimize tehdit oluşturacak bütün tehditlerin de önünü kapatmak için bu süreçte iktidar partisi olarak 'evet' diyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ise Türkiye'nin eğitim alanını çok uzun süre boş bıraktığını ve Türkiye Maarif Vakfının bu anlamda önemli işler yapabileceğine inandığını vurguladı.

Kılıç, Türkiye bir ikinci kurtuluş savaşı mücadelesi verdiğini ve eğitimini bunun en önemli boyutlarından biri olduğunu kaydetti.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof. Dr. Aşkın Aslan ve Hasan Taşçı ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı, toplantıda Türk STK temsilcilerinin eğitim alanındaki öneri ve deneyimleri hakkında bilgi alarak vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Başkanı Mustafa Tuncer, ülkedeki bazı Türk STK'ları ile hazırladıkları ortak rapora ilişkin sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Hollanda Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title