Haberler

AK Parti Denizli Kadın Kolları Genel Kurulu

AK Parti Denizli Kadın Kolları 2. Olağan Genel Kurulu Seçimlerine Şimdiki Başkan Dilek Yüksel Kahveci Tek Aday Olarak Katıldı.

AK Parti Denizli Kadın Kolları 2. Olağan Genel Kurulu seçimlerine şimdiki başkan Dilek Yüksel Kahveci tek aday olarak katıldı.

Denizli Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurula, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, AK Parti MKYK üyesi Sema Ramazanoğlu, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Üyesi Osman Yüceliş, Denizli AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Denizli Kadın Kolları 2. Olağan Genel Kurulu'na tek liste ile katılan Dilek Yüksel Kahveci, kadınların yerel seçimlerde daha çok temsil hakkı elde etmesi için çalışacaklarını söyleyerek, "AK Parti'nin kurulması ile birlikte kadına verilen önemin arttığı Türkiye'de siyasette de söz hakkımız arttı. Türkiye genelinde ülkemiz, geleceğimiz için belediyelerimizde ve il genel meclislerimizde kadın yöneticilerimiz yer aldı. AK Parti kadın siyasetçileri ile hem örnek teşkil etti, hem de kadınımıza söz hakkı vermiş oldu. Biz birlik ve beraberlik içinde bundan sonrada çalışıp daha çok kadınımızı siyasette yer almasını sağlayacağız. Karar verebilme hür düşünme ve düşüncesini ortaya koyabilme çabası içinde olacağız. Yaklaşan yerel seçimler de kadınlarımız yerel meclislerimizde daha fazla yer alacak" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti'nin genel seçimlerde Denizli'den ilk defa kadın milletvekili çıkarmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Kadınlarımız için her zaman 'her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır' sözü söylendi. Ama bence bu söz doğru değil. Çünkü onlar arkamızda değil, hep bizim yanımızdadır. Şanlı tarihimizdeki ülke savunmamızda birçok kadın kahraman analarımız var. Zor şartlarda kadınlar çalışır, başarır ve sonra erkeğin arkasında diye söylenir. Bu haksızlıktır, kabul edilemez. AK Parti kurulduğu günden bu yana kadınlarımıza değer verdi ve siyasette yer edindirdi. Biz Denizli'de ilk defa bayan milletvekili çıkardık. Bu bizim için gururdur" diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin de, mecliste çıkan yasalar ile artık kadınların haklarına kavuştuğunu söyledi. AK Parti ile birlikte kadınlarımızın kendilerine verilen değeri anladığını belirten Şahin, şöyle konuştu: "Biz toplumu bütün olarak görüyoruz, kadın, erkek genç, yaşlı ayırımı yapmadan herkesin eşit haklara sahip olduğunu öğrettik. Bu siyaset herkesi içine aldı ve ülke yönetimine söz sahibi verdi. Biz dünü değiştirdik 6 yılda önce parlamento da kadın erkek eşittir dedik ve yasa düzenlemeleri yaptık. Eşitsizlik durumda devlet gerekli müdahaleyi yapar dedik. Aile mahkemesini kurduk çalışan kadınımıza eşit işe, eşit ücret dedik. Ayrıca kadınlarımıza doğum izinlerini verdik, süt parası adı altında destek verdik. Bunlar kadınlarımıza verilen değerle başladı ve bu çalışmalar devam edecektir." AK Parti Denizli 2. Olağan Kadın Kolları İl Kongresi'nde başkanlığa aday olan Dilek Yüksel Kahveci, 470 delegenin katıldığı seçimde tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

(SK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title