Haberler

AK Parti'den İstifa Etti Bağımsız Aday Oldu

AK Parti’den Cumayeri belediye başkanlığı için aday adayı olan ve aday gösterilmeyen Mustafa Koloğlu, AK Parti’den istifa ederek bağımsız olarak belediye başkan adayı oldu.

AK Parti'den Cumayeri belediye başkanlığı için aday adayı olan ve aday gösterilmeyen Mustafa Koloğlu, AK Parti'den istifa ederek bağımsız olarak belediye başkan adayı oldu.

2004 yılında yapılan seçimlerde AK Parti'den belediye başkanı olan 2009 seçimlerinde az bir farkla seçimleri kaybeden Mustafa Koloğlu, 30 Mart'ta yapılacak olan seçimler için Cumayeri ilçesinde AK Parti'den belediye başkan aday adayı oldu. Aday adaylık sürecinde aday gösterilmeyen Koloğlu, düzenlediği geniş katılımlı bir programla AK Parti'den istifa ettiğini ve bağımsız olarak seçimlere gireceğini söyledi.

İstifa etmesinin ve bağımsız belediye başkan adayı olmasının AK Parti'ye karşı yapılan bir başkaldırı olmadığını işaret eden Koloğlu, 'Cumayeri İlçe ve Düzce İl Teşkilatının içerisindeki yanlışlıklara ve haksızlıklara karşı bir dur, yeter artık' deme hareketi olduğunu söyledi.

Koloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Teşkilat mensuplarının bir kısmının, aday belirleme sürecinde yapmış olduğu yanlışlar konusunda Genel Merkez'in uyarılması hareketidir. Bu hareket, Cumayeri'nin iradesine sahip çıkma hareketidir. Nasıl mı? Bu partinin İl teşkilatı, bu ilçede kamuoyu yoklaması, birebir anket yapmadı mı? Temayül yoklaması yapmadı mı? O halde neden bu çalışmaların sonuçlarına göre hareket edilmedi? Neden bu çalışmaların aksi yönde bir sonuç hareket edilmedi? Bu 'ey Cumayeri, ey Cumayeri halkı, siz böyle bir tercih yapabilirsiniz, ama siz de kimsiniz? sizin dediğiniz değil bizim dediğimiz olur. Biz kimi aday gösterirsek siz onu seçmek zorundasınız' deyip sizin iradenizi hiçe saymaktır. 2009 seçimlerinde bize bir haksızlık yapıldı. Bunu sineye çektik. Çizgimizi hiç değiştirmeden yeniden aday adayı olduk. Fakat aynı haksızlık tekrar yapıldı. Bunu gerek ben, gerekse dava arkadaşlarım kabullenemiyoruz. Ne yapalım bu kez de böyle oldu deyip oturamazdık. Cumayeri'nin sesine kulak tıkayamaz, tepkisiz kalamazdık. Bunun neticesinde bu yola çıktık. AK Parti ile değil, AK Partililerle değil, oraya çöreklenmiş 'dediğimiz dedik' diyen haksızlık yapan, adaletsiz uygulamalar içerisinde bulunan AK Parti içerisinde paralel yapı ile mücadele ediyoruz. Bunları önce Allah'ın izniyle temizleyeceğiz. O yapıyı oradan hep birlikte söküp atacağız. Benim gerçek AK Partililere diyecek hiçbir sözüm yok. Onlara karşı bir kırgınlığım da yok. Ama onların şunu bilmelerini istiyorum buradaki ilçe yönetiminin bir kısmı büyük bir yanlış içerisinde. Sayın Başbakanımız neyin mücadelesini veriyor, bunlar ne yapıyor? Bunu iyi bilmelerini istiyorum. Geçen dönem kendi partilerinin adayını desteklemeyip, başkalarına oy veren ve bunun için çalışan bir güruh hala ilçe yönetiminde iş başında bunun farkında olun."

Bağımsız olarak seçimlere gereceğini açıklayan Mustafa Koloğlu konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Buradan, Cumayeri belediye Başkanlığına Bağımsız Aday olacağımı ifade etmek istiyorum. Bu müracaatı gerçekleştirmek için de AK Parti üyeliğimden istifa ettiğimin de bilinmesini istiyorum. Bu istifamızı duyan dava arkadaşlarım ki bunların içerisinde Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik kollarımızın kurucu başkan ve üyeleri dahil 300'den fazla üye ve delegemiz istifalarını hazırlayıp bana teslim ettiler. 'Siz neredeyseniz, biz de oradayız. Hep birlikte istifa edelim, belki genel merkez sesimizi duyar' dediler. Bana teveccüh göstererek, istifalarını bana teslim eden dava arkadaşlarımın istifa dilekçelerini işleme koymadan önce sizleri buradan uyarıyoruz. Bu çarpık yapıyı lütfen düzeltin. Tekrar ifade etmek istiyorum ki, bu hareket Genel Merkezimize karşı olan bir başkaldırı değildir. Bu hareket AK Parti'nin yıpratılmasına tahammül edemeyenlerin haykırışıdır. Takdir Sayın Başbakanımızındır. Bize diklenmeyi değil dik durmayı siz öğrettiniz. Bizler de bu haksızlıklar karşısında dik durmaya devam edeceğiz."

Meydanı dolduran kalabalık alkışlarla Mustafa Koloğlu'na destek vererek tebrik ettiler. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Koloğlu Cumayeri Ak Parti Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title