Haberler

AK Parti 4. Bölge Yerel Yönetim Toplantısı

AK Parti 27. İl Danışma Kurulu ve 4. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı Gerçekleştirildi.

AK Parti 27. İl Danışma Kurulu ve 4. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı gerçekleştirildi.

Atakum Belediyesi Eğlence ve Kültür Merkezi'nde yapılan 4. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'na Samsun Bölge Koordinatörü Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Samsun İl Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Mustafa Demir, Fatih Öztürk, Binnur Şahinoğlu ve Cemal Yılmaz Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, alt kademe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Akyüz, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren ortaya koyduğu en önemli misyonunun Türkiye'de özgürlüklerin gelişmesi noktasında atmış olduğu adımlar olduğunu ifade etti. Akyüz, "AB müzakerelerinin başlamasıyla Türkiye'nin bu anlamda ortaya koymuş olduğu mesafeleri hiç kimse küçümseyemez. Bu anlamda AK Parti'nin hedeflerinin ne kadar büyük olduğunu da hepimiz biliyoruz. Ama ne gariptir ki, bugünlerde AK Parti'yi özgürlükleri kısıtlama noktasında engeller çıkarıyormuş gibi gösterenler var. Şunu burada açık bir şekilde ifade ediyoruz. AK Parti özgürlükler noktasında ortaya koymuş olduğu misyonundan asla vazgeçmeyecektir. Türkiye'nin özgürleşmesi daha fazla demokrasiye Türk milletinin sahip olması adına bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz" dedi.

AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarısının engellediğini ileri süren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Partimizin illerde, ilçelerde, küçük beldelerde elde ettiği yerel yöneticilik başarıları bir takım hukuki engellemelerle durdurulmaya çalışılmaktadır. Sıkıntısı olmayan yerel yönetim neredeyse yoktur. Bunların birçoğu maddi gibi akla gelebilir. Ancak maddi problemlerden ziyade o illerde çeşitli sosyal ve hukuki tartışmalar nedeniyle yapılmakta olan yerel hizmetleri durdurmaya çalışan bir takım organizasyonlarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Birilerinin sürekli ülke gündemine kaos getirdiğini vurgulayan Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, "Sizler sakın umutsuz olmayın, sakın kaostan beslenenlere fırsat vermeyin. Bu ülkenin inanmış insanları olarak hizmette kusur ve hata yapmayın. Milletten aldığınız emaneti millete hizmet olarak dönüştürürken birbiriniz ile kargaşaya, birbirinizle uğraşarak, kendi enerjinizi kendinize tüketmeyin. Kendinizden aldığınız enerjiyi bir başkasına verin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Siyaset Akademisi'ne katılan 177 kişiye sertifikaları dağıtıldı.

(İG-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title