Haberler

"Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im" Atina'da Epidaurus Festivali'nde Oynandı

Güncelleme:

Tiyatro Pera "Ah Smyrna`m, Güzel İzmir'im!" oyunuyla "Atina ve Epidaurus 2013 Festivaline" katıldı.

Festivalde, "Epidaurus", "Delphi" antik tiyatrolarında ve Atina'da pek çok kapalı mekanda, dans, müzik ve tiyatro gösterileri sergilendi. 56 yıldır her yaz düzenlenen festivale, Maria Callas, Pavarotti, Theodorakis, Hadjidakis, Rostropovich, Peter Hall, Peking Opera, Fonteyn, Martha Graham, Pina Bausch, Nureyev gibi ünlüler katılmış.

1954 yılında Dimitris Rondiris'in yönettiği Euripides'in "Hippolytos" ve 1955 yılında Alexis Minotis'in yönettiği Euripides'in "Hecuba" antik oyunları, festivalin başlangıcı kabul ediliyor. 1967-74 arası Askeri Cunta döneminde, 7 yıl ara verilen festival, günümüzde Yunanistan'daki ekonomik krize rağmen, tüm gücüyle devam ediyor.

5 ve 6 Haziran 2013'te Atina'da Peiraios tiyatrosunda iki kez sahnelenen, Tiyatro Pera-İKSV ortak yapımı "Ah Smyrna`m, Güzel İzmir'im!", 1923 yılındaki, Türkiye ve Yunanistan arasında, halkların mübadele olayını konu alıyor. Yıllardır bir arada yaşamış Türk ve Yunan iki ailenin yer aldığı oyun, ayrılmak zorunda kalan figürlerin hüzünlü bir öyküsü. İki ülkenin ortak kültürünü işleyen, yer yer iki dilde; iki ülkenin müzik ve dansları eşliğinde oynanan oyun, İzmir doğumlu Antik yazar Homeros'tan da alıntılar içeriyor. 4 Haziran'da, "Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im" oyununun temsilinden bir gece önce, Homeros'un "İlyada" destanından uyarlanan, Yunan yapımı bir oyunun sahneleniyor olması da, ilginç ve güzel bir rastlantı. Ortak bir kültürden gelen Türk ve Yunan halklarının barış içinde bir arada yaşayabilmelerine katkı sağlaması açısından önemli bir buluşma.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Luciano Pavarotti Maria Callas Delphi İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title