Haberler

Afyonkarahisar Tkdk, 12. Başvuru Çağrı İlanına Çıktı

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, 12. başvuru çağrı ilanına çıktı.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, 12. başvuru çağrı ilanına çıktı. Başvuruların 10 Şubat tarihi itibariyle kabul edilmeye başlayacağı bildirildi.

TKDK İl Koordinatör Vekili Kemal Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, başvuruların 10 Şubat'ta saat 09.00'dan itibaren koordinatörlükte kabul edilmeye başlanacağını, son teslim tarihinin ise 10 Mart saat 21.00 olduğunu ifade etti.

Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceğini dile getiren Yıldırım, "Bu çağrı ilanı kapsamında desteklenecek yatırım alanları bazında toplam destek bütçesi yaklaşık 489 milyon avrodur. Bu da Türk Lirası olarak yaklaşık 1 milyar 460 milyon lira değerinde bir tutara karşılık gelmektedir. Yani eski parayla 1 katrilyon 460 trilyon liradır" dedi.

Yatırım alanlarında değişiklik olmadığının bilgisini veren Yıldırım, daha önce yapılan çağrılardaki yatırım alanlarını da desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Yıldırım, 12. başvuru çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım sürelerinin iki taksiti geçmeyecek şekilde planlanması gerektiğini belirterek, taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilerin başvuru çağrı rehberlerinde yer aldığını aktardı.

Kaliteli ve nitelikli proje hazırlamanın önem arz ettiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ciddi olarak hazırlanmayan projeler ilimizin AB fonlarından yeterli derecede faydalanamamasına neden olacaktır. Bu noktada mevcut danışman ofislerin ciddiyetle proje hazırlamaları gerekmekte ve ilimizin proje hazırlama potansiyelinin yükselmesi için yeni danışman ofislere de ihtiyaç duyulmaktadır. Program ve başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı başvuru çağrı rehberleri ve başvuru ile ilgili gerekli tüm dokümanlar www.tkdk.gov.tr internet adresinden temin edilebilecektir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden duyurulacaktır. Ayrıca, kurumumuz ve başvuru çağrı ilanları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi il koordinatörlüğümüz yardım masasından alabilirsiniz." - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Yıldırım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title