Haberler

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

"Afyonkarahisar 17'inci Klasik Müzik Festivali" dün gece tarihi Millet Hamamında quartet Flautus Vocis'in konseri ile başladı.

On gün boyunca sürerek festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik dehaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer alıyor. Bu yılın sürpriz konuğu ise edebiyat dünyasının önde gelen ismi Ahmet Ümit, Balkan Naci İslimyeli, Atilla Dorsay, Ahmet Çakır Yalvaç Ural, Hasan Ucarsu, Ali Yılmaz ve Nadir Ede oluyor. Bu yıl Afyon-Prag arasındaki sanat birliğinin 13'üncü yılını kutlayan festival, İngiltere, Belgrad'a ve Fransa'dan da pek çok ünlü sanatçıyı konuk olarak ağırlıyor. Gecenin ilk konserini üflemeli çalgılarla quartet Flautus Vocis verdi.

Festival hakkında bilgiler veren Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivalinin her hangi bir temasının olmadığını, teması olan festivallerinden tesadüflerle programlarını icra ettiklerini söyledi. Festivalin 17 yıl boyuncaki tek temasının klasik ve caz müziğini Afyonkarahisar'a kazandırmak olduğunu belirten Başkadem, "Tek amacımız ve meselemiz Afyonkarahisar'a kültür ve sanat kazandırmaktır. Eğer biz bunu kazandıramaz isek Afyonkarahisar oteller mezarlığı olur. Bu kadar oteli yapacağız ve Türkiye'nin termal otelli olma yolunda ilerleyeceğiz ve iki festivali ayakta tutamayacağız. Bu yıl festivalimiz önceki dönem düzenlediğimiz 35 festivalin en zoru. Geçmişte sorguladığımız en büyük problem aynı klasmandaki sanatçıların Afyonkarahisar'a gelip gelmemesiydi. Türkiye'nin en önemli sanat ve fikir adamları burada. Gelecek seneki festivale, bu klasmanda adam var mı? Varsa da artık kimi getireceğim onun sıkıntısını yaşıyorum. Ama en büyük sıkıntımız süreklilik ve sürdürülebilirliktir. Yani herkes festival yapabilir ama sürdürülebilirlik en zorudur. Biz Afyonkarahisar olarak bunu başarıyoruz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atilla Dorsay Yalvaç Ural Ahmet Çakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title