Haberler

Afyonkarahisar'da İş Kulübü açıldı

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet vermeye başlayan İş Kulübü'nün açılışı gerçekleşti.

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet vermeye başlayan İş Kulübü'nün açılışı gerçekleşti.

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen İş Kulübü'nün açılışına Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya katıldı.

Programın açılışında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, işsizliğin önlenmesi için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de belgi işsizliğin az olduğu birkaç ilden biriyiz. Bir yanda ben iş istiyorum diyen insanlar var, bir yanda sanayide eleman arayanlarda var. Böyle de sorunla karşı karşıyayız. İşsizliğin en önemli kısmı belediyelerde ve kamuda çalışma kısmı, yani garanti olsun. İnsanları bu açıdan kınayamayız. Özel sektörde belirli bir iş güvencesi yoksa, sık sık işten çıkıyorsa, maaşını almakta zorlanıyorsa devlette çalışsa da çalışmasa da maaş garantiyse daha fazla sosyal hak, daha fazla maaş, daha fazla tatil daha az çalışma süresiyse ister istemez her insan bunu tercih edecek. Bunu da normal görmemiz lazım. O zaman bize düşen üretmeyi, çalışmayı ve daha fazla kazanmayı nasıl temin eder bunun önünü açmak buna dair çalışmalar yürütmek. İnşallah bu çalışmada, bu programda bunun bir aracı" dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ise işsizliğin önlenmesi için insanların nitelikli konuma gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tutulmaz, "Bizim ülkemizde iş bulamama diye bir şey yok, iş bulamama korkusu var. Birde işe nitelikli olmama hususu var. Bunun çok iyi örneğini bu yıl ilimizde yaşadık. İş insanlarımız 15 bin kadro için İş-Kur'dan talepte bulundu. Biz ancak 12 binini yerleştirebildik. 3 bin açık var. Bu 3 bin açığın tabi niteliksiz olmadan kaynaklanan var ya da kamuda çalışmak hevesinde olanlar var. Biz eğer nitelikli konuma gelirsek, işsizlik problemi yok aslında" dedi.

Konuşmaların ardından İş Kulübü'nde kursa katılanlara belgeleri protokol tarafından verildi. Son olarak İş Kulübü'nün açılışı gerçekleştirilerek kulüp gezildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tutulmaz Milletvekili Ali Özkaya Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title