Haberler

Afyonkarahisar'da Doğu Türkistan Tepkisi

Afyonkarahisar'da Doğu Türkistan tepkisi AFYONKARAHİSAR'da Türkiye Kamu- Sen üyeleri, Doğu Türkistan'da yaşananlara tepki için eylem yaptı.

Afyonkarahisar'da Doğu Türkistan tepkisi

AFYONKARAHİSAR'da Türkiye Kamu- Sen üyeleri, Doğu Türkistan'da yaşananlara tepki için eylem yaptı.

Afyonkarahisar PTT Şubesi önünde toplanan Türkiye Kamu- Sen üyesi bir grup Doğu Türkistan'da yaşananlara tepki gösterdi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP eski milletvekili Kemalettin Özkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de destek verdiği etkinlikte Kamu- Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, basına açıklama yaptı. Çin'in Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar yaptığını savunan Nizamettin Şenol, "Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir" dedi.

Türk milletinin çoğunluğunun da yaşanan insanlık dramından haberi olmadığını vurgulayan Nizamettin Şenol, "Hükümet yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan'dakileri ne olarak görmektedir? Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete 'dur' demek zorundadır. Doğu Türkistan'daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Mehmet Parsak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title