Haberler
BBC

Afrin Kantonundan Suriye Hükümetine Çağrı: Sınırlarınızı Koruyun

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Afrin kantonu, Suriye hükümetine bölgeye asker göndermesi ve sınırlarını koruması çağrısı yaptı.

Reuters haber ajansı, Kürt Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) ilan ettiği Afrin kantonunun internet sitesinde yazılı bir açıklama yayınladığını duyurdu.

Açıklamada "Suriye hükümetini, egemenliğinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeye, Türkiye ile sınırlarını Türk işgalinden korumaya ve Suriye ordusunu sınırlarını korumak üzere bölgede asker konuşlandırmaya çağırıyoruz" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü Hatay'da Zeytin Dalı Harekatı komuta merkezine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın netice alınana dek süreceğini ve Türkiye'nin hiç bir ülkenin toprağında gözü olmadığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik olarak Cumartesi günü Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmış, Pazar günü kara birlikleri de bölgeye girmişti.

Operasyon, Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte yürütülüyor.

TSK yaptığı son açıklamada, Perşembe günü 14 uçağın katıldığı hava harekatında "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 25 hedefin" imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 306 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" de denildi.

İngiltere merkezli Suriyeli muhalif oluşum Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, harekatın başından bu yana 48 ÖSO mensubu ve 42 de YPG'linin öldüğünü duyurdu.

BBC

Türkiye Suriye Afrin TSK Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title