Haberler

Adanalı İşitme Engelli Sporcuların Atletizmde Başarısı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, “Engellilerin sporla yaşama tutunmalarını kolaylaştırıyoruz” dedi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, "Engellilerin sporla yaşama tutunmalarını kolaylaştırıyoruz" dedi.

Hadi, Ankara ve Trabzon'da gerçekleştirilen atletizm yarışmalarında dereceye giren Adana İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gökhan Horozgil ile Çukurova Başkanı Ahmet Kılıç, Antrenör M. Hakan Horozgil ile sporcular Trabzon'da geçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan Mustafa Mert Kuduğ ile şampiyon atletler Semih Doğru, Şehmuz Şık, Mahmut Çavga ve Kasım Kılıç'ı makamında kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.

Adana'da engellilerin spor yapmaları için tüm olanakları seferber ettiğini, spor tesislerine rampalar koyduğunu ve mimari olarak engellilere uygun yaptıklarını ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

"Her engellinin kendine uygun yapacağı spor var. Engellilerin eve kapanmasını çok doğru bulmuyoruz. Burada ailelere büyük görev düşüyor. Kentimizde engellilerin spor yapması için tüm olanakları sunuyoruz. Birçok engellinin Türkiye hatta uluslararası düzeyde derece yapması da bizleri gururlandırıyor. İl Spor Müdürlüğü olarak engellilerin sporla yaşama tutunmalarını kolaylaştırıyoruz. Spor engelliler için ayrıca rehabilitasyon aracıdır. Bu kapsamda, dereceye giren, kentimizin sporda adını duyuran sporcuları tebrik ediyorum. Bunlara emek veren yarışlara hazırlayan kulüp başkan ile yöneticileri, antrenörleri ve velileri kutluyorum."

Adana İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gökhan Horozgil, kendisinin de uzun yıllar spor yaptığını, şu anda başkan olduğunu ve bir çok il spor müdürü tanıdığını, ancak kendilerini en iyi anlayan ve sorunlarının çözümünde destek olan il spor müdürünün Fazlı Bayram Hadi olduğunu belirterek teşekkür etti.

Başta atletizm ve futbol olmak üzere birçok branşta faaliyet gösterdiklerini ve milli takımlara sporcular kazandırdıklarını ifade eden Horozgil, bu sayede işitme engelli gençleri kötü alışkanlıklardan koruduklarını, kendilerine destek olan kurum müdürleri ile sponsor kuruluşlara şükran borçlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun'da hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title