Haberler

Adana'da Gadir Hun Bayramı Kutlamaları

Adana Alevi Platformu Dönem Başkanı Öztürk: "Alevileri çantada keklik olarak gören siyasilerimiz şunu iyi bilmelidir ki, şimdiye kadar olduğu gibi temsiliyette eşitliği sağlamazsanız Aleviler de...

Alevi Platformu tarafından Gadir Hun Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Merkez Park'taki etkinliğin açılışında konuşan Adana Alevi Platformu Dönem Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Mithat Öztürk, caminin cem evi, cem evinin de caminin karşılığı, Aleviliğin Sünniliğin, Sünniliğin de Aleviliğin zıttı olmadığını hep söylediklerini ifade etti.

Alevilerin 1400 yıllık velayet bayramı Gadir Hun'u kutladıklarını dile getiren Öztürk, Aleviliğin, saraylarda, zengin sofralarda, devletin ideolojisi aracılığıyla toplumda kendini var eden bir inanç olmadığını öne sürdü.

Aleviliğin sade, ikrarı esas alan, Kabe'yi insan yüzünde gören bir inanç olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki bu gün hem iç politikada hem de dış politikada hakim olan mezhepçi bakış açılarıyla Ortadoğu, kan deryasına döndü. Her gün Afkanistan'da, Irak'ta, Suriye'de yüzlerce insan ölüyor. Emperyalist güçer ve bunlarla işbirliği içinde olan bazı ülke yöneticileri bu kanın aklmasına seyirci kalıyor. Uzun yıllardır Ortadoğu'da devam eden bu savaş artık bitmek zorundadır. Bunun yolu da gerçek bir laikliği, temel hak ve özgürlükleri esas alan demokratik düzenin kurulmasından geçer."

"Cami-Cem Evi" projesine karşı olduklarını, projeyle Alevilerin ayrıştırmaya, dedelerin de devletin memuru yapmaya çalışıldığını iddia eden Öztürk, "Kardeşlik, cami ile cem evinin yanyana gelmesiyle olmaz. Kardeşlik mekanla değil, yürekle olur. Alevileri çantada keklik olarak gören siyasilerimiz de şunu iyi bilmelidir ki, şimdiye kadar olduğu gibi temsiliyette eşitliği sağlamazsanız Aleviler de gereğini yapar" dedi.

Etkinliğe, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Alevi dernekleri yöneticileri ile Irak'tan gelen Alevi dernek temsilcileri de katıldı.

Sabahat Akkiraz, program sonunda konser verdi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Pir Sultan Abdal Mithat Öztürk Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title