Haberler

Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek'ten Avukatlara Yeni Adliye Müjdesi

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Ankaralı avukatlara yeni adliye müjdesi verdi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Ankaralı avukatlara yeni adliye müjdesi verdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'i makamında ziyaret etti. Ankaralı avukatlara yeni adliye müjdesi veren Müsteşar İpek, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının zemin etüdünün gelecek hafta yapılacağını ve binanın iki yıl içinde bitirileceğini açıkladı.

Başkent'te yaşanan adliye sorununun görüşüldüğü ziyaret hakkında bilgi veren Ankara Barosu Başkanı Canduran, "Sayın Müsteşar, Ankara Hali'nin bulunduğu yere yapılması planlanan ve bütün mahkemeleri birarada barındıracak yeni adliye kampüsü için zemin etütlerinin gelecek hafta yapılacağı müjdesini verdi" dedi.

Müsteşar İpek'in Ankara'ya Türkiye'nin en kullanışlı adliyesini yapacaklarını ve planlama aşamasına Ankara Barosu'nu da etkin şekilde dahil edeceklerini aktardığını belirten Canduran, "Sayın Müsteşar, inşaatın da iki yıl içerisinde bitirileceğini ifade etti" şeklinde konuştu.

Canduran, Müsteşar Kenan İpek'in bu süre zarfında geçici olarak hizmete sokulan Balgat'taki ek binanın eksikliklerinin en kısa sürede giderileceğini, Ankara Barosu'nun talebi doğrultusunda bir asansörün avukatlara tahsis edileceğini ve adliye önündeki değnekçilere de müsamaha gösterilmeyeceğini söylediğini aktardı. Canduran, Müsteşar İpek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i bizzat arayarak Balgat'taki ek binaya Ulus ve Kızılay'dan otobüs seferleri konulmasını rica ettiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Hakan Canduran Kenan İpek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title