Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'ta

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, nerede çift başlılık varsa orada başarısızlık olduğunu belirterek, "Başarısızlığın da sorumluluğunu üzerine almayan birileri vardır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, nerede çift başlılık varsa orada başarısızlık olduğunu belirterek, "Başarısızlığın da sorumluluğunu üzerine almayan birileri vardır. Başarısızlığın faturasını kimse üzerine almaz. Çift başlılığa son veren bir adımı hep beraber atıyoruz bu sistemle." dedi.

Bakan Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı'nın bir alışveriş merkezinin konferans salonunda düzenlediği Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda, Türkiye'de hükümetlerin daima operasyonlara muhatap kaldığını söyledi.

"Refahyol" hükümetinin 1997'de 28 Şubat'ta istifa ettirildiğini anımsatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Doğru Yol Partisi'ne operasyon yapıldı. Parti doğum yaptı, yeni bir parti çıktı hükümet kurduruldu. 2002 yılını hatırlayın, merhum Ecevit başbakan, Ecevit'in oğlu gibi herkesin bildiği Hüsamettin Özkan başbakan yardımcısı, istifa etti. İsmail Cem Dışişleri Bakanı istifa etti. İthal bakan Kemal Derviş istifa etti. Hükümete operasyon çekiyorlar. Ecevit hükümetini indirmeye karar vermiş bazı kirli karanlık güç odakları baskıyla, tehditle veya şantajla veya başka yöntemlerle vekilleri, bakanları istifa ettiriyorlardı. Merhum Ecevit, 'Operasyon öyle olmaz' dedi, seçim kararını aldı, bütün bu operasyoncuları millete havale etti, siz de onların hepsini mezara gömdünüz Allah'ın izniyle. 3 Kasım 2002'de onları parlamentonun dışına attınız. Bu sistem operasyonlara açık, onun için anlattım. AK Parti'ye de operasyon çektiler. Cumhurbaşkanı seçim süreci, 17 Aralık, Gezi olayları, en son darbe teşebbüsü, bütün bunlar iktidarlara dönük operasyonlar. 'Tabloyu değiştirdiğinizde hükümet değişecektir' diyor. Onun için tabloyu değiştirmek, vekilleri istifa ettirmek, baskılar oluşturmak için büyük baskılar oluşturuyorlar."

Baskılara kapalı sistemi Türkiye'ye getirmeleri gerektiğini ve onun adının da Cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, bu sistemde iktidarı aziz Türk milletinin belirlediğini dile getirdi.

Ankara'da ayak oyunlarıyla hükümeti tayin etme döneminin tamamen tarihe karıştığının altını çizen Bozdağ, "7 Haziran'da tek başına iktidar çıkarmadınız, nasıl oldu gördünüz. Partilerin genel başkanları afra tafra yapmaya başladı. Bakanlık paylaşımları, neler neler konuşuldu. Halbuki iktidarı millet veriyor. Ama bu sistemde öyle değil. Sürekli millet sandıktan doğrudan iktidar çıkmıyor. İktidar Ankara'da tayin ediliyor. Şu anda Türkiye'de milletin hükümeti belirleme yetkisi yok. Tek seçim yapıyoruz, sadece milletvekili seçimi yapıyoruz. Hükümet seçimi yapmıyoruz. Hükümet, seçtiğimiz milletvekillerinin içinden çıkıyor, milletin güvenine dayanıyor. Peki, şimdi ne getiriyor bu sistem? Bu sistem diyor ki Türk milletine, bundan sonra meclisteki milletvekillerini yine seçeceksiniz ama bunun yanında ve ayrıca doğrudan Türkiye'nin hükümetini de siz seçeceksiniz. Bu referandumun özü budur." dedi.

Halk oylamasında millete, "Ey Türk milleti, Türkiye'yi yönetecek hükümeti doğrudan seçmek istiyor musun, istemiyor musun?" sorusu yöneltileceğine dikkati çeken Bozdağ, "İstiyorsak o zaman 'evet' diyeceğiz. 'Yok, hükümeti ben seçmek istemiyorum. Benim seçtiğim vekiller bunu belirlesin' diyorsan o zaman 'hayır' diyeceksin. Milletin önüne bir imtihan konuluyor, millete yeniden bir hak veriliyor, yeni bir yetki veriyor, yeni bir güç veriyor." diye konuştu.

Demokrasiye inanan, demokraside milletin belirleyiciliğini kabul eden herkesin millete tanınan hakkı, milletin kabul etmesi için "bu senin lehinedir" diye uğraşması gerektiğini anlatan Bozdağ, şimdi millete güç aktarıldığını, millete hak verildiğini söyledi.

Bozdağ, "Partiler çıkmış, 'Aman bu hakkı almayız' deyin, 'Aman biz bu yetkiyi istemeyiz' deyin, 'Aman biz bu gücü istemeyiz' deyin, millete aktarılan yetkinin millet tarafından reddedilmesini istiyorlar. Anlaşılır gibi bir şey değil. 'Bu millet, milletvekillerini seçmeye ehildir, belediye başkanlarını seçmeye ehildir, cumhurbaşkanını seçmeye ehildir ama hükümeti seçmeye ehil değildir' diyor bu anlayış." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin hükümetini de doğrudan oylarıyla seçmeye ehil olduğunu ve onun için de 'evet' diyeceklerine vurgu yapan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Niye korkuyorlar milletten? Bu CHP zihniyeti sandıktan iktidar çıkamayınca Ankara'da iktidar ortağı cumhurbaşkanıyla oluyor. Yetkileri çok. 'Tayyip bey geldi geçici, 5 sene sonra yeniden biz eski düzene döneriz ondan sonra Yozgatlının sandıkta vermediği hükümeti Demirel gibi biri vasıtasıyla, Sezer gibi biri vasıtasıyla Ankara'da biz otururuz, köpüklü kahvemizi içeriz, dümenimizi oradan devam ettiririz.' Eski Türkiye'yi özlüyorlar. Biz de diyoruz ki artık bundan sonra millete rağmen milletin vermediği hakları, yetkileri kimse alamayacak, kullanamayacak. Millet verirse alacak, millet verirse kullanacak. Sürekli millet iktidarı için büyük bir değişimi hep beraber milletin önüne getirip koyacağız."

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title