Haberler

    Ada'da Krallık Kapışması

    Gol krallığı

    Premier Lig'de gol krallığı yarışında Leicester City'nin forveti Jamie Vardy ve Evertonlı Romelu Lukaku on beşer golle ilk sırada yer alıyor.

    Bu futbolcuları 13 golle Odion Ighalo (Watford) ve Riyad Mahrez (Leicester City), 12 golle Olivier Giroud (Arsenal) ve Harry Kane (Tottenham Hotspur) izliyor.

    Neler yaşandı?

    Deplasmanda Stoke City ile karşılaşan lider Arsenal, sakatlığı nedeniyle Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in forma giymediği mücadeleden golsüz eşitlikle ayrıldı. Averajla ikinci sırada yer alan Leicester City'nin de puan cetvelinde son sırada yer alan Aston Villa 1-1 berabere kalmasıyla zirvedeki sıralama değişmedi.

    Haftanın en zorlu maçlarından birinde Liverpool, sahasında Manchester United'ı ağırladı. Eleştiri oklarının hedefinde yer alan Louis van Gaal'in ekibi, Rooney'nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve beşinci sıraya yükseldi. Manchester United formasıyla 176 gole ulaşan Rooney, Premier Lig tarihinde aynı takımda en fazla gol atan futbolcu oldu. Daha önceki rekor Arsenal formasıyla 175 gol kaydeden Fransız futbolcu Thierry Henry'e aitti.

    Haftaya Arsenal ve Leicester City'nin üç puan gerisinde giren Manchester City, sahasında Crystal Palace'ı dört golle geçti. Karşılaşmanın 22. dakikasında Delph ile üstünlüğü yakalayan ev sahibi ekip, 41 ve 68. dakikalarda Agüero ile farkı artırdı. 84. dakikada Silva, maçın skorunu ilan eden golü attı ve Manuel Pellegrini'nin öğrencileri üç puana, farklı kazandıkları galibiyetle uzandı.

    Arjantinli futbolcu Agüero, Manchester temsilcisine transfer olduğu 2011 yılından bu yana ligde toplam 88 gol atarken, Leicester City karşısında üçüncü golün asistini veren de Bruyne, bu sezon tüm kulvarlarda 11 gol ve 11 asistle takımına katkı sağladı.

    Terry, Chelsea'yi ipten aldı

    Hollandalı teknik adam Guus Hiddink ile üst sıralara tırmanma mücadelesi veren Chelsea, Stamford Bridge Stadı'nda Everton'ı ağırladı. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin çok çekişmeli geçen ikinci yarısı altı gole sahne oldu.

    Kaptan John Terry'nin kendi kalesine attığı golle öne geçen konuk ekip, Mirallas ile 56. dakikada farkı ikiye çıkardı. İki dakika içinde Diego Costa ve Fabregas'ın golleriyle skora dengeyi getiren Londra temsilcisi, 90. dakikada Funes Mori'nin golüyle bir kez daha geriye düştü. Uzatma dakikalarında perdeyi kapatan golü atan kaptan Terry, takımının haftayı bir puanla kapamasını sağladı.

    Terry, Arsenal forması giyen Giroud ve Watford'da mücadele eden Deeney'in ardından bu sezon aynı maçta hem kendi kalesine hem rakip kaleye gol atan üçüncü futbolcu oldu. Chelsea formasıyla 700. maçına çıkan Terry, 1997 yılında Derby County'e karşı iki kaleye de gol atan Scott Minto'dan sonra Londra temsilcisinde bunu yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Terry'nin 90+8. dakikada gelen beraberlik golü, Premier Lig tarihinin en geç ikinci golü olarak kayıtlara geçti.

    Portekizli menajer Jose Mourinho ile performansı nedeniyle ters düşen ve bazı maçlarda yedek kulübesinde görev bekleyen İspanyol forvet Diego Costa, Hiddink yönetiminde çıktığı beş maçta beş kez takımı adına skor üretti.

    Ligde son üç haftayı kayıpsız kapatan Slaven Bilic'in yönetiminde West Ham United, deplasmanda Newcastle United'a erken yediği gollerle mağlup oldu. 6. dakikada Perez ve 15. dakikada Wijnaldum'un golleriyle geriye düşen Londra temsilcisi, 49. dakikada Jelavic ile farkı bire indirse de kalan dakikalarda skor üretemedi ve başkente puansız döndü. Son 5 maçta galip gelemeyen Newcastle United, 8 maçtır yenilmeyen West Ham United'ın serisini bozdu.

    Sonuçlar

    Swansea City - Watford : 1 - 0

    Liverpool - Manchester United : 0 - 1

    Stoke City - Arsenal : 0 - 0

    Bournemouth - Norwich City : 3 - 0

    Aston Villa - Leicester City : 1 - 1

    Chelsea - Everton : 3 - 3

    Manchester City - Crystal Palace : 4 - 0

    Newcastle United - West Ham United : 2 - 1

    Southampton - West Bromwich Albion : 3 - 0

    Tottenham Hotspur - Sunderland : 4 - 1

    23. Hafta

    23 Ocak Cumartesi:

    Norwich - Liverpool, Crystal Palace - Tottenham, Leicester - Stoke, Manchester United - Southampton, Sunderland - Bournemouth, Watford - Newcastle, West Bromwich - Aston Villa, West Ham - Manchester City,

    24 Ocak Pazar:

    Everton - Swansea, Arsenal - Chelsea.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Romelu Lukaku John Terry Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title