Haberler

"Açlığa Doymak" İlklerle Geliyor

Güncelleme:

Kurtlar Vadisi'nin yapımcılarının yeni filmi "Açlığa Doymak" ilginç konusu ile bu hafta vizyona giriyor.

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Zübeyr Şaşmaz'ın üstlendiği "Açlığa Doymak" filminin galası dün Kanyon'daki Cinemaximum sinemalarında yapıldı.

Galata ilginç bir nokta vardı ki o da organizasyona sadece internet medyası ve sosyal medyanın çağırılmış olmasıydı. Gala bu yönüyle de bir ilke imza atmış oldu.

Daha önce ''Kurtlar Vadisi Filistin" filmiyle tanınan yönetmen Zübeyr Şaşmaz'ın yönetmen,senarist ve yapımcı olarak görev aldığı ve üç farklı karekterin hayatlarındaki yıkımları açlıkla atlatmaya çalıştığı "Ruhsal bir azap, bedensel bir acıyla yenilebilir mi? İnsan, en temel ihtiyacı olan yeme-içme arzusunu bir amaç uğruna kesebilir mi?" dekmanı üzerine kurulan film, tasavvuftaki halvet, ölüm oruçları ve güzelleşme konularını birleştiriyor.

Film son zamanlarda ki ölüm oruçlarına ve buna benzer eylemlere farklı bir yerden bakmamızı sağlıyor. Tasavvuf ve tekke yaşamının bazı ritüelleride filme ustalıkla yansıtılmış. Mete horozoğlunun canlandırdığı ve başına türlü felaketler gelen karekterin isminin 'Eyüp' olmasıda Eyüp peygamberin çektiği acılar ve o acılara sabır göstermesi konusuna gönderme yapması açısından manidar.

Filmin oyuncu kadrosunda Ali Sürmeli, Mete Horozoğlu, Hazar Ergüçlü ve Didem Balçın yer alıyor. Bu arada Müziklerini Erkan uğur'un yaptığı film 7 Aralık'ta vizyona girecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Zübeyr Şaşmaz Cinemaximum Galata Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title