Haberler

Abdi İbrahim'den "Küresel İlkeler Sözleşmesi İkinci İlerleme Bildirimi"

Abdi İbrahim, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında iki yıl önce imzaladığı ve sürdürülebilir bir yaşam için toplumsal sorumluluklarının bilincinde bir kurumsal vatandaş olduğunun altını çizdiği Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler...

Abdi İbrahim, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında iki yıl önce imzaladığı ve sürdürülebilir bir yaşam için toplumsal sorumluluklarının bilincinde bir kurumsal vatandaş olduğunun altını çizdiği Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İkinci İlerleme Bildirimi'ni kamuoyunun ilgisine sundu.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, Abdi İbrahim, sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına destek vermek amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın himayesinde özel sektör, kamu kesimi ve sivil toplum alanlarında faaliyet gösteren pek çok kurumun katılımıyla 2000 yılında hayata geçirilen Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne yönelik ilerleme bildirimini ikinci kez kamuoyuyla paylaştı.

Abdi İbrahim, rapor ile sürdürülebilirlik adına yarattığı faaliyetleri ve toplumsal faydayı belgeleme fırsatı buldu. İnsan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzlukla mücadele ana başlıklarında küresel düzeyde kabul görmüş 10 ilkeyi kapsayan Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne 16 Eylül 2010'da imzalayan Abdi İbrahim'in oluşturduğu rapora "www.abdiibrahim.com.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin imzalandığı 16 Eylül 2010 tarihinden bu yana Küresel İlkeler'i rehber edinerek kurumsal sürdürülebilirlik çalışmalarını daha nitelikli ve kapsamlı hale getirme gayreti içinde çalıştıklarını belirtti. Barut, şunları söyledi:

"Kurulduğumuz günden bu yana tam 100 yıldır DNA'sında sürdürülebilirlik bulunan Abdi İbrahim olarak teknolojik yeniliklerimiz ve inovasyon çalışmalarımız ile verimliliğimizi artırırken, ekonomik dengeyi koruyor ve duyarlı üretim anlayışımızla çevreye ve tüm paydaşlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Öte yandan, faaliyet gösterdiğimiz sektör itibarıyla geniş bir etki alanına sahip olan Abdi İbrahim olarak yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projelerinde paydaş katılımını sağlayarak bu alanda olumlu sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Tüm bunları da ikinci kere yayımladığımız Küresel İlkeler Sözleşmesi ile kamuoyunun ilgisine sunuyoruz."

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Abdi İbrahim Kofi Annan Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title