Haberler

ABD Patriot Hava Savunma Sisteminde Görev Değişimi

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki konuşlandırılan ABD patriot hava savunma sistemi taburunda devir teslim töreni yapıldı.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki konuşlandırılan ABD patriot hava savunma sistemi taburunda devir teslim töreni yapıldı.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki yapılan törene, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Donald Campbell, Kahramanmaraş'taki Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Albay Bernd Stöckmann, Adana'daki Patriot Hava Savunma Sistemi Komutanı Albay Eric Abma, ABD'nin Avrupa'daki patriot bataryalarından sorumlu komutanı Albay Greg Brady, Görevi devreden Yarbay John L. Dewber, Görevi devralan Yarbay Lisa Bartel ve ABD'li askerler katıldı. Törende konuşan ABD'nin Avrupa'daki patriot bataryalarından sorumlu komutanı Albay Greg Brady, görevi devreden ekibin başarıyla çalışmalarını tamamladığını belirterek, "Görevi devir alacak olan ekibin her an göreve hazır bir şekilde olduğunu gözlemledik. Bu süreçte Alman, Hollanda ve Türk yetkililere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Teşekkürler Avrupa koruyucuları, teşekkürler güçlü askerler" dedi.

Görevi devreden Yarbay John L. Dewber ise yaklaşık bir yıl önce Türkiye'nin var olan savunmasına balistik füze sistemi ekleyerek Gaziantep'e geldiklerini kendisini de 7 aydır ekibin başında olduğunu söyledi. Ekip olarak Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı Türk topraklarını korumaya çalıştıklarını ifade eden Yarbay John L. Dewber görevi sorunsuz bir şekilde devretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Görevi devralan Yarbay Lisa Bartel ise görevde olan 'Korkusuzlar taburu', 'Ölümcül vuruş" taburunu uğurlayarak 'Korkusuzlar' taburu olarak görevi devraldıklarını belirterek, "Türkiye'nin talebi üzerine bugün buradayız ve ülkenize hizmet ettiğimiz için mutluyuz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Tuğgeneral Kahraman Güneş ve komutasındaki herkese teşekkür ediyorum. Stratejik olarak bu önemli misyonun bir parçası olmak bizim için önemli bir ayrıcalıktır" dedi.

Konuşmaların ardından Yarbay Dewber taburunun flamasını toplayarak sahneden ayrıldı. Daha sonra görevi devralan Yarbay Bartel ise taburunun flamasını açarak 300 kişilik askeri personeliyle göreve başladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şendoğan Karakuş Kahramanmaraş Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title